Gevulde paprika met feta

Gevulde Paprika met Spinazie, PB Feta en Walnoten

Oké, to be completely honest heb ik dit recept niet deze week gegeten. Maar ik heb ‘m wel al heel lang geleden, lees 2 weken, beloofd te delen. Sorry not sorry guys! Maar je weet wat ze zeggen… Des te langer je op iets moet wachten, des te lekkerder het is. En ik beloof je, dit is er zo’n eentje hoor!
Ik heb onderhand al een aardige collectie van gevulde groenten online staan, zoals deze gevulde aubergine, of de gevulde courgette en zelfs deze gevulde portobello. En toch zijn er nog zo veel meer groenten om te vullen zoals de paprika. Het handigste is een grote paprika te kiezen zodat je deze van voldoende vulling kan voorzien. En je kunt bij een food overload altijd nog een bedje maken zoals ik op de foto heb gedaan.
De vulling bestaat uit een simpele en lekkere smeuïge combinatie van tomatenblokjes, spinazie en vegan feta. Daarbij mogen wat gebroken walnoten natuurlijk ook niet ontbreken. Ga jij deze ook uitproberen? Ik ben benieuwd naar jou creatie dus vergeet ‘m niet op je story te delen en mij te taggen! XXX

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 2 tot 4 grote paprika’s
 • 100 gr zilvervliesrijst (ongekookt)
 • 100 gr groene linzen (ongekookt)
 • 250 gr bladspinazie
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 400 gr tomatenblokjes
 • 0.5 el karwijzaad
 • 1 el gedroogde rozemarijn
 • 75 gr Greek White (Violife)
 • 2 handjes walnoten
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 35 min bereiding

Keukenhulpjes

Ovenschaal
Weegschaal
Vergiet
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220ºC en kook ongeveer 1 liter water in de waterkoker. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. Weeg de gedroogde linzen en rijst af en spoel even kort af onder koud water in een vergiet. Snijd als laatste de feta in blokjes.

RONDE 1 Schenk het gekookte water in een steelpan en voeg de rijst en linzen toe. Kook dit in ongeveer 12 minuten gaar.

RONDE 2 – Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg nu de karwijzaad en rozemarijn toe en bak even kort mee. Voeg daarna de spinazie toe en draai het vuur lager zodra de spinazie geslonken is. Voeg nu de tomatenblokjes toe en laat dit op laag vuur 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit, schep de rijst en linzen er doorheen en voeg de feta blokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

RONDE 3 Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijst. Pak een ovenschaal en zet de paprika’s erin. Besprenkel met wat olijfolie. Stop de rijstvulling in de paprika en zet de top er weer op. Zet ze voor 20 minuten in de oven. Verdeel over de borden en voeg als laatste de gebroken walnoten toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s