Enchiladas met vegan gehakt

Enchiladas met Beyond Mince

Lieve mensen, het is nu echt tijd voor een nieuwe receptje. Ik had van tevoren niet bedacht dat ik zo weinig tijd en energie zou hebben om mijn blog te onderhouden. Ergens baal ik daarvan, maar ergens is het ook oké. Er staat namelijk genoeg anders lekkers online dus even een weekje niks nieuws moet kunnen toch?! Ik at deze enchiladas een tijdje terug nadat ik twee pakjes Beyond mince in huis had gehaald en daarmee ook van de prullenbak had gered. Met het ene pakje deed ik mee aan de How do you smash challenge van Beyond Meat en maakte echt een superlekkere Mexicaanse smash burger. En van het andere pakje dook ik ook weer de Mexicaanse keuken in en maakte ik deze enchiladas, zo ontzettend goeeeed! Laat het jullie smaken xxx

Ingrediënten (2 – 6 personen)

 • 6 st grote volkoren wraps
 • 1 pak Beyond mince
 • 1 witte ui
 • 1 knoflookteen
 • 2 el paprikapoeder
 • 2 el oregano
 • 1 el komijnpoeder
 • 1 el uienpoeder
 • 1 el knoflookpoeder
 • 1/2 tl cayennepeper
 • 1/4 tl zout
 • 4 trostomaten
 • 2 el tomatenpuree
 • 200 ml water
 • 1 blik kidneybonen (400gr)
 • 200 gr maïskorrels
 • 115 gr chipotle sauce (La Morena)
 • 2 avocado’s
 • Plantaardige rasp cheddar
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 40 min bereiding

Keukenhulpjes

Ovenschaal
Mengkom
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 225ºC. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in blokjes en meng de gedroogde kruiden alvast door elkaar. En giet de kidneybonen en mais af en laat uitlekken in het vergiet.

RONDE 1 Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens het Beyond Mince gehakt toe en duw dit met een houten spatel in grove stukken. Zodra het gehakt iets beter gebakken is, maak je de grotere stukken kleiner zodat er echt gehakt kruim ontstaat en voeg je de Mexicaanse kruiden toe.

RONDE 2 – Bak de kruiden even kort mee en voeg vervolgens de tomaten blokjes, tomatenpuree en 200ml water toe. Laat dit op hoog vuur ongeveer 10 minuten pruttelen en schep regelmatig om. Voeg als laatste de kidneybonen en mais toe en verwarm nog even kort mee. Proef en breng eventueel nog wat extra op smaak met peper en zout.

RONDE 3 Beleg de wraps met het gehakt mengsel en vouw deze met open zijkanten dicht. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal, verdeel er vervolgens de chipotle sauce overheen en top af met de plantaardige cheddar. Zet de ovenschaal in de oven voor 15 minuten. Bereid ondertussen de guacamole voor. Halveer de avocado, verwijder de pit en prak fijn in een kom. Voeg peper, zout, knoflook, uienpoeder en eventueel wat gedroogde peterselie toe.

RONDE 4 Haal na een kwartier de enchiladas uit de oven en laat heel even afkoelen zodat ze beter uit de ovenschaal komen. Verdeel over de borden en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s