Groentequiche met tofu en zoete aardappel

Groentequiche met Tofu en Zoete Aardappel

Herfst weer vraagt om herfstige gerechten. Wat dacht je van deze quiche op basis van tofu, Kala Namak, zoete aardappel en nog meer andere lekkere groentjes?! Het weer is echt ineens omgeslagen. Ik meen mij te herinneren dat wij 1,5 week geleden nog heerlijk met 20 graden buiten liepen in de zon en nu staat bij ons thuis sinds gisteren toch echt de verwarming aan. Ergens kijk ik ook wel weer uit naar dit seizoen. En dan doel ik natuurlijk niet op de lopende neuzen en koude voeten, maar op de gezelligheid in huis. Kaarsjes aan, openhaard aan (die wij eerst even moeten laten checken want volgens mij is er iets mis met de afzuiging), rode wijn erbij en deze heerlijk groentequiche. Gotta love the cozy season! XXXX

Ingrediënten
(6 – 8 personen)

 • 1 rol hartige taartdeeg (rond)
 • 375 gr tofu
 • Sap uit 1 blik kikkererwten (400gr)
 • 1 tl mosterd
 • 2 el citroensap
 • 1 tl uienpoeder
 • 2 el kurkuma
 • 0.75 el Kala Namak
 • 1 el zwarte peper
 • 1 witte ui
 • 1 prei
 • 1 zoete aardappel
 • 1 gele paprika
 • 200 gr kastanjechampignons
 • 400 gr kikkererwten
 • 2 tl paprikapoeder
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 1 el gedroogde tijm
 • Olijfolie
 • Evt. plantaardige Cheddar rasp (AH)

Bereidingstijd

 • +/- 15 min voorbereiding
 • +/- 40 – 50 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Staafmixer
Weegschaal
Vergiet
Taart/Quiche bakvorm (20 – 25cm)
Bakpapier

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de tofu in een mengkom en trek met een vork uit elkaar. Voeg vervolgens kikkererwten sap, soja keuken, bloem, mosterd, citroensap, uienpoeder en kurkuma toe. Mix het mengsel met de staafmixer tot een glad beslag. Het beslag mag ongeveer dezelfde dikte hebben als pannenkoekenbeslag. Is je beslag dus vrij dik, voeg dan wat plantaardige melk toe. Voeg een flinke snuf Kala Namak en peper toe en zet opzij.

RONDE 1 Snipper de ui. Snijd de prei in halve ringen en spoel af in een vergiet. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1cm. Snijd ook de paprika in kleine stukjes en de kastanjechampignons in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe. Na 5 minuten voeg je de paprika en kastanjechampignons toe. Zodra de champignons beginnen te zweten voeg je de prei toe. Breng het geheel op smaak met paprikapoeder, knoflookpoeder en gedroogde tijm.

RONDE 2 – Vet de quiche/taartvorm in met plantaardige boter of olie. Leg het deeg in de taartvorm en prik gaatjes in de bodem.

RONDE 3 Voeg het groentemengsel toe aan het tofu-ei mengsel en roer goed door elkaar. Giet dit daarna in de taartvorm en verdeel gelijkmatig in de vorm. Top af met een lekkere laag vegan cheddar kaas en zet in de oven. Check na 30 min. even of de quiche toevallig al klaar is want we willen niet dat ie droog wordt. Prik hiervoor met een satéprikker in het midden van de quiche. Wanneer er nog nat mengsel aan zit dan moet de quiche nog even. Herhaal dit na 5 min. weer tot de satéprikker schoon eruit komt en de quiche daarmee klaar. Smakelijk eten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s