Frietje stoof van pulled oats

Frietje Stoof van Pulled Oats

Goeieeee avond! Qua samenwerkingen was het even stil vanuit mijn kant. Maar ik kreeg er vorige week weer twee aangeboden. De ene was het uitproberen van de nieuwe AH vegan lunchsalade, spicy mango, en dat was echt een toppertje. Zo’n toppertje zelfs dat ik die twee keer afgelopen week gegeten heb. De tweede samenwerking is weer een herhaling en wel voor Gold & Green Foods. Je kent ze onderhand vast wel van de pulled oats die bij de AH in de koeling te vinden zijn. Ik ben echt fan van dit product, omdat het zo veelzijdig is én heel gemakkelijk te kruiden en dus op smaak te brengen. Begin dit jaar maakte ik er al een aantal lekkere gerechten mee en nu had ik door het koudere weer zo’n zin in een stoofpot. Ik kwam uit op een traditionele Belgische stoof met oats in plaats van vlees en wat was het lekkerrrrrrr. En de friet, die haalde ik bij mijn favoriete friettent hier in Princenhage. Ik had natuurlijk weer voor meer dan 2 personen gekookt, dus eet ik het nog andere dagen in combinatie met rijst. Kan je verklappen dat dit ook een heel lekker bordje is!! Geniet ervan xxx

Ingrediënten
(4 – 6 personen)

 • 1 knolselderij
 • 1 winterpeen
 • 2 witte uien
 • 350 gr pulled oats
 • 2 el bloem
 • ½ tl koriander
 • ½ tl komijnzaad
 • ½ tl karwijzaad
 • 2 tl paprikapoeder
 • 3 takjes verse tijm
 • ½ tl kurkuma
 • ½ tl nootmuskaat
 • 1 tl zwarte peper
 • ¼ tl kruidnagelpoeder
 • 1 tl zout
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl mosterdzaad
 • 2 flesjes Westmalle Dubbel
 • 250 ml tuinkruidenbouillon
 • 3 laurierblaadjes
 • 2 el agavesiroop
 • 1 snee bruin brood
 • 2 tl scherpe mosterd
 • Zout en peper
 • Plantaardige braadboter

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 2 – 3 uur bereiding

Keukenhulpjes

Gietijzeren pan
Mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snipper de uien. Snijd de winterpeen in reepjes en de knolselderij in blokjes. Besmeer de boterham met mosterd. En meng de gedroogde kruiden alvast.

RONDE 1 Smelt een grote klont plantaardige boter in de gietijzeren pan. Fruit hierin de ui en voeg daarna de knolselderij en wortel toe. Schep de bloem erbij zodat de groente ermee bedekt is. Voeg vervolgens het kruidenmengsel toe en bak even kort mee zodat de smaken goed vrijkomen. Blus af met het bier, 3 theelepels tuinkruiden bouillonpoeder en 250 ml water. Roer even goed door en voeg de laurierblaadjes, agavesiroop en boterham met mosterd toe. Draai het vuur leg, zet de deksel op de pan en laat minstens 2 uur onder af en toe roeren stoven.

RONDE 2 – Haal na 2 uur de deksel van de pan en schep weer goed om. De stoof is klaar wanneer ie goed ingedikt is en de boterham volledig is opgenomen. Proef de stoof. Wanneer de stoof een beetje bitter smaakt, voeg dan wat extra agavesiroop toe en breng vervolgens op smaak met versgemalen peper en zout. Doe als laatste de pulled oats erbij en verwarm nog 20 minuten zonder deksel op de pan.

RONDE 3 Ik haalde frietjes bij de friettent in Princenhage. Maar je kunt er ook voor kiezen om zelf friet te bakken. En wanneer je deze stoof nog over hebt, dan kan ik wat witte rijst ernaast ook zeker aanraden! Eet smakelijk en geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s