Vegan köfte met peas maker stukjes

Köfte van Peas Maker stukjes

Peas maker??? Ik hoor je denken, wat is dit in godsnaam. Het is eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden: stukjes gemaakt van erwten en ook tuinbonen. Ik volg dit account al een tijdje en ook bij de andere foodies zie ik dit veelzijdige product vaker voorbijkomen. En zo liep ik van de week ook tegen een köfte recept aan dat ik echt onwijs graag wilde proberen. Daar passen deze peas stukjes perfect bij. Ze zijn namelijk supersimpel te bereiden en zitten boordevol proteïne en vezels. En daarnaast zijn ze soja- en glutenvrij. De stukjes zijn neutraal van smaak waardoor je zelf perfect kruiden kan toevoegen zonder dat deze uit balans raken. Dit is dus niet alleen een gezonde keuze, maar ook nog eens goed voor de planeet!

Ingrediënten
(2 – 4 personen)

 • 1 zakje Peas Maker (125 gr)
 • 350 ml water
 • 1 tl zout
 • 1 tl gemalen komijnpoeder
 • 1 tl gemalen korianderpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 0,5 tl gemalen kaneelpoeder
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • Flink wat verse platte peterselie
 • 135 gr kikkererwtenmeel
 • 2 eetlepels sojasaus
 • 1 vleestomaat
 • 1 krop Romaanse sla
 • Vegan feta (Violife)
 • Vegan knoflooksaus (Mister Kitchen)
 • Sriracha
 • Libanees brood
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Spatel
Mengkom
Maatbeker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 225°C. Snipper de ui, hak de knoflooktenen fijn en de platte peterselie grof. Meet de gedroogde kruiden en water alvast af.

RONDE 1 Doe de Peas Maker stukjes in een soeppan. Schenk er het water bij en de gedroogde kruiden. Meng alles even goed door elkaar, zet het vuur aan en laat het water zachtjes pruttelend door de erwten stukjes opnemen.

RONDE 2 – Zodra al het water is ingekookt, schep de stukjes in een mengkom. Voeg vervolgens de sojasaus, knoflook, ui, peterselie en kikkererwtenmeel toe. Schep met behulp van een spatel alle ingrediënten door elkaar tot een gladder mengsel. Verdeel het deeg in vier tot zes gelijke ballen en rol deze uit tot köfte staven.

RONDE 3 Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan. Leg de köfte staven er één voor één in en druk zachtjes iets platter. Bak op middelhoog vuur aan beide kanten krokant. Zodra de köfte op de tweede kant ligt, leg je het Libanees brood voor 1 à 2 minuten in de oven. Snijd vervolgens de vleestomaat in plakken, de vegan feta in blokjes en spoel de bladeren van de Romaanse sla schoon. Beleg de Libanese broden met de sla, tomaat, köfte, een swirl sriracha en vegan knoflooksaus. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s