Pompoenrisotto

Pompoenrisotto met Violife Parmezaanse Kaas

Violife, een bekend begrip voor mij ter vervanging van kaas, boter en andere zuivelproducten. Violife betekent leven in het kwadraat en staat voor al het goede in het leven. Laat eten nu net mijn leven zijn en ik al heel veel heerlijke gerechten met dit product heb mogen bereiden waaronder deze heerlijke pompoenrisotto met vegan parmezaanse kaas. De geur van de Prosociano Wedge, zoals ie heet, ruikt 100% naar Parmezaanse kaas. De structuur is wellicht iets korreliger, maar de smaak is geweldig. En wist je dat Violife ook geweldige vegan feta heeft én een plantaardige variant op roomboter en roomkaas? Met Violife is plantaardig eten een feestje en gemak voor iedereen! XXX

Ingrediënten
(2 – 4 personen)

 • 200 gr risottorijst
 • 0,5 flespompoen
 • 600 ml tuinkruidenbouillon
 • 250 ml droge witte wijn
 • 2 sjalotjes
 • 1 knoflookteen
 • 3 takjes verse tijm
 • 3 el edelgistvlokken
 • 75 gr Prosociano Wedge
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 40 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Maatbeker
Kaasrasp

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Schil de pompoen en snijd in kleine stukjes. Snipper de sjalotjes en hak de knoflookteen fijn. En bereid de bouillon alvast voor.

RONDE 1 Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de takjes tijm in z’n geheel toe samen met de pompoenblokjes. Voeg na 5 minuten de risottorijst toe en bak even kort mee zodat de mondjes van de rijst zich openen en beter vocht kunnen absorberen. Draai het vuur laag en blus het geheel af met de witte wijn. Laat dit volledig door de rijst opnemen.

RONDE 2 – Zodra de wijn volledig is opgenomen, vul je het geheel weer aan met de tuinkruidenbouillon tot dat alles weer onder “water” staat. De bouillon laat je weer volledig door de rijst opnemen voordat je de volgende hoeveelheid erbij schenkt. Dit herhaal je tot dat de rijst beetgaar is. Het vuur moet laag genoeg staan zodat het gerecht licht pruttelt en het vocht dus niet verdampt maar volledig door de rijst opgenomen wordt.

RONDE 3 Voeg nu de edelgistvlokken en 3/4e van de Parmezaanse kaas toe. Schenk daar een klein beetje bouillon bij om de risotto lekker romig te houden en schep goed om. Edelgistvlokken nemen namelijk vocht op. Breng alles op smaak met een klein beetje versgemalen peper en zout. En laat de risotto met deksel op de pan 5 à 10 minuten rusten. Verdeel de risotto daarna over de borden en voeg nog wat extra Parmezaanse kaas toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s