Pumpkin-spice pompoensoep

Pumpkin-spice pompoensoep

Goedemorgen lieve mensen! Ik vond het deze ochtend weer eens tijd voor een nieuwe en onwijs lekker recept. En om dan maar meteen in de herfstsferen te belanden en dus ook in het pompoenseizoen te blijven, toverde Stijn een doodgewone pompoensoep om in een superlekkere pumpkin-spice pompoensoep. Ik weet niet of het al een ding is anders maak ik er bij deze een ding van. Mijn god, wat is ie lekker. En ja, je leest het goed; een recept van mijn vent. En maar volhouden dat ie niet kan koken. Als hij dit leest, dan zal hij waarschijnlijk zeggen ‘maar babe jij hebt de kruiden bij de soep verzonnen’, well that may be true. Maar hij heeft zelf de verhoudingen en keuze van de kruiden bepaald en zoals je leest is het errrrrrug goed bevallen. Geef mij iedere dag maar zo’n soepie! XXX

Ingrediënten
(4 – 6 personen)

 • 1 flespompoen
 • 1 grote witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 1 tl kaneel
 • 2 tl kerriepoeder
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 1 tl gemberpoeder
 • 0,5 tl nootmuskaat
 • 700 ml tuinkruidenbouillon
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Maatbeker
Staafmixer

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de pompoen in stukjes. Snipper de ui en hak de knoflooktenen fijn. En bereid de bouillon alvast voor.

RONDE 1 Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de pompoenblokjes toe en bak ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Voeg vervolgens de kruidenmix toe en bak ook even kort mee. Schenk hierna de bouillon erbij, draai het vuur laag en laat voor 20 minuten zachtjes koken. Controleer na 20 minuten of de pompoen inclusief schil zacht is. Wanneer de schil namelijk niet zacht genoeg is, vind je harde stukjes schil terug in je soep en ik vind dat persoonlijk niet zo lekker.

RONDE 2 Pureer als laatste de pompoensoep met de staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met wat versgemalen peper en zout. Verdeel de soep over het aantal kommen en GENIET!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s