Knoflook noedels

Knoflook Noodles

Goedenavond lieve mensen! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld. Het is onwijs druk op mijn werk waardoor ik veel lange dagen maak en op de dagen en uren dat ik niet werk, geniet ik van de tijd thuis met Stijn en onze katjes en besteed ik ook de nodige uurtjes aan crossfit. Maar nu heb ik mij gisteren toch een recept gemaakt en gegeten, dat zou oneerlijk zijn als ik dit van jullie onthoud. Door de lange dagen op mijn werk, heb ik in de avond vaak niet meer de puf, zin of creativiteit om uitgebreid te koken. Daarin vind ik de Aziatische keuken echt perfect, want 9/10x heb je alle ingrediënten al in huis. Laat dit gerecht daar nu dus ook perfect voor zijn want binnen 30 minuten staat deze op tafel. Het water loopt letterlijk in en uit je mond! Geniet ervan xxx

Ingrediënten
(3 – 4 personen)

 • 1 pak tarwe noodles
 • 250 gr tofu
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl citroengraspoeder
 • 1 tl zwarte peper
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 0,5 tl gemberpoeder
 • 1 tl zout
 • 2 el sojasaus
 • 2 sjalotjes
 • 1 paprika
 • 1 aubergine
 • 3 stengels bosui
 • 1 kleine spitskool (of halve)
 • Wokolie
 • Zwarte sesamzaadjes

Knoflookmarinade

 • 6 knoflooktenen
 • 4 el sojasaus
 • 2 el hoisin
 • 1 el rijstazijn
 • 1 el agavesiroop
 • 1 el sesamolie
 • Optioneel:
  1 el vegan vissaus (Veggie4u)
  1 el vegan oestersaus (Veggie4u)

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Vergiet
Mengkom
Maatbeker
Knoflookpers

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de sjalotjes in halve ringen. Snijd de aubergine en paprika in kleine blokjes. Snijd de spitskool in reepjes en de bosui in grove, dunne repen. Trek met twee vorken de tofu uit elkaar en breng op smaak met de gedroogde kruiden.

RONDE 1 Bereid eerst de marinade voor: schenk de natte ingrediënten in een maatbeker en pers de knoflooktenen uit en voeg ook deze toe. Bereid daarna de noedels volgens de verpakking en vang wat kookvocht op tijdens het afgieten (50ml). Verhit een scheutje wokolie in een wok en bak hierin de gekruide tofu. Voeg na enkele minuten de sojasaus toe en schep goed om. Vang de tofu vervolgens weer op in de mengkom en zet apart.

RONDE 2 Voeg weer een klein scheutje wokolie toe en fruit hierin de sjalotjes. Voeg vervolgens de aubergine toe en wok voor ongeveer 5 minuten. Voeg de paprika en spitskool toe en wok totdat de spitskool slinkt. Voeg als laatste tijd de bosui toe en schep een paar keer om.

RONDE 3 Doe de tofu vervolgens bij het groentemengsel, schep ook even om voordat je de noedels toevoegt. Schenk de marinade en het opgevangen kookvocht over de noedels en wok nog even goed door. Verdeel het gerecht over de borden of kommen en sluit af met nog wat heerlijke zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s