paddenstoelenragout

Broodje paddenstoelenragout

Goedenavond lieve mensen! Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Ik had weinig plannen, dus op de zaterdag ben ik vroeg gaan sporten om vervolgens rustig mijn ontbijtshake op de bank met een serie aan op te drinken. Daarna heb ik maar eens de kerstspullen opgeruimd en kreeg ik ineens super veel zin om de woonkamer te restylen. Aardig gelukt moet ik zeggen! En aanhet eind van de dag heb ik voor het eerst zelf pastasaus van tomaten gemaakt en ook die was zo goed gelukt. Ik heb het recept opgeslagen voor een volgende post. Vanmorgen was ons huis aan de beurt voor een goede poetsbeurt. In de middag hebben we weer geklust bij het nieuwe huis van mijn broertje en zijn vriendin. Erg leuk, zeker omdat het je eigen huis niet is hihihi. En dat brengt mij dus eigenlijk nu pas bij het delen van dit heerlijke recept: huisgemaakte paddenstoelenragout op een rustiek bruin stokbroodje. Smullennnn xxx

Ingrediënten
(2 personen)

  • 2 rustieke bruine stokbroodjes
  • 300 gr champignons
  • 50 gr plantaardige (room)boter
  • 300ml paddenstoelenbouillon (1 blokje)
  • 1,5 el bloem
  • Peper en zout
  • Gedroogde bieslook
  • Klontje (bak)boter

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Waterkoker
Maatbeker
Garde

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de champignons in plakjes. Kook alvast 300 ml water in de waterkoker en bereid de bouillon voor.

RONDE 1 Smelt een klontje bakboter in een koekenpan en voeg de champignons toe. Bak totdat ze gaan zweten, schep de plakjes eruit en in een mengkom en zet apart.

RONDE 2 Smelt nu de plantaardige (room)boter in dezelfde koekenpan. Voeg anderhalve eetlepel bloem toe en bak dit een kleine minuut op lager vuur in de pan totdat de bloem verkleurt. Schenk vervolgens de helft van de paddenstoelenbouillon er langzaam en al roerend met een garde bij. Schenk vervolgens de resterende bouillon erbij totdat je de gewenste dikte hebt. Laat dit 5 minuutjes op laag vuur pruttelen.

RONDE 3 Roer als laatste de gebakken kastanjechampignons inclusief sap erbij. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Snijd de broodjes door het midden, beleg met de paddenstoelenragout en bestrooi met wat gedroogde bieslook. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s