Bietenwrap

Groente tortilla torentjes van Santa Maria

Lieve foodlovers! Het is weer tijd voor een recept. En wel een hele bijzondere want ik mocht eindelijk samenwerken met een merk dat ik zelf heel graag gebruik in mijn keuken en dus dolgraag mee samen wilde werken. Ik heb al wat stille hints op mijn Insta story gezet afgelopen week, waaronder #texmex en #vivalamexico. Ik heb Mexico zelf nog niet bezocht maar ik vind deze keuken onwijs lekker en het biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een vegan maaltijd! Santa Maria, voor mij en vele anderen een Mexicaans begrip in de Nederlandse keuken. Je kent ze vast wel van de kruidenzakjes, jalapeños, tortillachips of vele salsa dips. Maar wist je ook dat zij groente tortillas produceren en dat die groente tortillas zijn uitgeroepen tot Product van het jaar? Om dit te vieren mag ik eenmalig een heerlijk Santa Maria pakketje verloten onder mijn volgers. En wat win je dan? Een pakketje met hierin onder andere de Wortel Tortilla Wrap, de Bieten Tortilla Wrap, een Seasoning Mix en een receptkaartje. Ben je daarnaast op zoek naar een leuk en vernieuwend recept, probeer dan vooral mijn groente tortilla torentjes! ¡Provecho! xxx

Ingrediënten
(3 – 6 personen)

 • 1 pak Santa Maria groente tortilla (biet of wortel)
 • 0,5 flespompoen
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 tl korianderzaad
 • 1tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl zout
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 pak rul gehackt (Vivera)
 • 1 blik Mexican Style chili beans (Santa Maria)
 • 2 trostomaten
 • 1 rode ui
 • 1 knoflookteen
 • 0,5 rode peper
 • 2 tl chipotle Tabasco
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 1 avocado
 • 200 gr maiskorrels
 • 1 pot Jalapeños (Santa Maria)
 • Verse bospeterselie (ongeveer 5 takjes)
 • Creamy Cheese Style kaassaus (Gouda’s Glorie)

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Vergiet
Cocktailprikkers

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Zet de grill(stand) van de oven aan (niet warmer dan 200°C. Snijd de flespompoen in de lengte door de helft, Bewaar de ene helft voor bijv. een lekkere soep en snijd van de andere helft de schil eraf en de rest in kleine blokjes. Snipper vervolgens de ui, hak de knoflookteen fijn, de trostomaten in blokjes en de rode peper in kleine reepjes. En snijd de verse bospeterselie fijn (excl. takjes).

RONDE 1 Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de pompoenblokjes. Voeg na enkele minuten de gedroogde kruiden (komijn – koriander – gerookt paprikapoeder – knoflook – uien – zout) toe. Voeg vervolgens het rul gehackt toe en bak dit ook voor een paar minuten mee. Draai het vuur lager en voeg nu de gehele inhoud van de chilibonen toe en voeg daar een beetje chipotle tabasco aan toe. Laat dit op lager vuur ongeveer 10 à 15 minuten pruttelen.

RONDE 2 Meng de tomatenblokjes, rode ui, knoflook, rode peper en de helft van bospeterselie in een mengkom. Voeg vervolgens twee eetlepels extra vierge olijfolie toe, versgemalen peper, zout en twee theelepels chipotle tabasco. Mix de ingrediënten goed door elkaar en zet apart.

RONDE 3 Hol de avocado uit en snijd in dunne plakjes. Giet de maïskorrels af in een vergiet en spoel nog even af met water. Laat goed uitlekken. Snijd iedere groente tortilla in tot het midden van de tortilla. Draai vervolgens van iedere tortilla een puntzakje en zet het uiteinde vast met een cocktailprikker. Zet de tortilla torentjes op z’n kop onder de grill voor 5 à 7 minuten. Haal uit de oven en laat heel even afkoelen.

RONDE 4 Maak een mooie swirl met de kaassaus aan de binnenkant van de torentjes. Voeg vervolgens het gehackt-pompoen mengsel toe. Schep daarbovenop de tomatensalsa, maïskorrels en sluit af met wat plakjes avocado. Leg de torentjes op je bord en leg daarnaast wat gezouten tortillachips, tomatensalsa, maïskorrels en nog wat van die heerlijke kaassaus. Als dat geen feestbord is, dan weet ik het ook niet meer! Eet smakelijk xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s