Carrot Cake met dadels en pompoenpitten

Carrot cake met dadels en pompoenpitten

Ik ging afgelopen zaterdag aan de bak, letterlijk! Ik zag 2 (over)rijpe bananen liggen op de fruitschaal en ik had een zak waspeen meegenomen van de markt. Ik ben echt geen bakker, maar na een aantal goed gelukte pogingen van bananenbrood leek een carrot cake een leuke nieuwe uitdaging. Zonder recept en zonder inspiratie, gewoon zo uit de losse pols. Het resultaat mag er zeker zijn!! Wellicht is het geen traditionele, luchtige carrot cake, maar wel een heerlijke smeuïge, lichtzoet van smaak en dat met maar 4 zakjes vanillesuiker. Yup, dat lees je goed! Ik maakte een cake met enkel vanillesuiker in plaats van basterdsuiker. Ga jij ‘m binnenkort ook proberen? xxx

Ingrediënten

 • 2 (over)rijpe bananen
 • 4 zakjes vanillesuiker
 • 7,5 gr bakpoeder
 • 125 gr vegan roomboter (Vioblock – Violife)
 • 300 gr bloem
 • 70ml plantaardige melk
 • 3 waspenen
 • 10 dadels zonder pit
 • 1 hand geroosterde pompoenpitten
 • 2 el koekkruiden
 • 2 el chiazaad
 • 6 el warm water
 • Snufje keukenzout

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 65 – 75 min bereiding

Keukenhulpjes

Keukenmachine
Mengkom
Schaaltjes
Weegschaal
Cakevorm
Bakpapier
Rasp
Satéprikker

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 170ºC (boven en onder verwarming). Smelt de boter. Weeg alle ingrediënten alvast af. Meng de chiazaad met het warme water. Rasp de waspeen alvast voor en snijd de dadels in stukjes. En meng het bakpoeder door de bloem heen.

RONDE 1 Doe de gesmolten boter en de zakjes vanillesuiker in een mengkom. Zet de keukenmachine aan en meng deze twee ingrediënten goed door elkaar. Voeg vervolgens het eiige chiamengsel toe en mix dit ook goed door. Voeg nu de plantaardige melk toe. Daarna voeg je de met bakpoeder vermengde bloem en een snufje keukenzout toe. Doe de koekkruiden erbij evenals de geraspte peen. Meng dit even goed door en voeg dan als laatste de bananen, dadels en pompoenpitten toe. Mix tot de banaan volledig vermengd is.

RONDE 2 Maak een propje van het bakpapier en maak deze nat onder de kraan. Op deze manier is het makkelijker het bakpapier naar de bakvorm te vormen. Leg het bakpapier in de bakvorm en schep het natte cakemengsel erin. Strijk glad met een lepel of spatel en zet vervolgens in het midden van de oven.

RONDE 3 Bak de cake in 65 tot 75 minuten. Controleer de cake na 65 minuten met behulp van een satéprikker. Steek deze in het midden van de cake en trek ‘m er voorzichtig weer uit. Is de prikker schoon, dan is jouw cake klaar. Haal de vorm uit de oven, laat even afkoelen. Haal de cake vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm en lat verder afkoelen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s