Broodje vegan spicy chicken

Broodje Spicy Chicken

Bij mij op kantoor is dit denk ik het meest geliefde broodje dat iedere vrijdag besteld wordt. Vrijdag vieren wij namelijk altijd broodjesdag. Nu eet ik natuurlijk geen kip en inspireer ik graag anderen om het net even anders te doen. Dus zo ging ik met een collega aan de slag om dit heerlijke broodje na te maken en dan volledig passend binnen De Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. De vijfde editie is afgelopen maandag van start gegaan en echt zo veel bedrijven, merken en foodies doen hieraan mee. Heb jij je al laten inspireren door iets vega(n) en lekkers? Of ben je nog op zoek naar de vega(n) versie van jouw favoriete gerecht? Laat het mij weten! xxx

Ingrediënten

 • 2 desem met zaden broodjes
 • 1 pak kip stuckjes (Vegetarische Slager)
 • 6 eetlepels chilisaus
 • 2 eetlepels sambal
 • 0,5 tl knoflookpoeder
 • 0,5 tl uienpoeder
 • 0,5 tl paprikapoeder
 • 0,25 tl komijnpoeder
 • 0,25 tl kerriepoeder
 • 1 tl zout
 • Versgemalen peper
 • 50ml water
 • Olijfolie
 • Platte peterselie
 • Rauwkost (naar keuze)
 • Slamelange (naar keuze)

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Wokpan
Broodmes

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Meng de kruiden alvast door elkaar. Snijd de broodjes open en snijd de kip stuckjes eventueel in kleinere stukken. En snijd als laatste de peterselie fijn.

RONDE 1 Verwarm wat olijfolie in een wokpan en bak de kip stuckjes hierin bruin. Voeg de gedroogde kruiden toe en bak even kort mee. Voeg vervolgens de chilisaus, sambal en het water toe en schep even goed om. Draai het vuur laag en laat voor 5 minuten op laag vuur sudderen tot dat de saus weer lekker dik en sticky is. Voeg als laatste wat verse peterselie toe.

RONDE 2 Beleg de broodjes met de sla melange en rauwkost. Leg daarop de sticky chicken en sluit af met nog wat verse peterselie. Zo gemakkelijk kan een lekker broodje vegan spicy chicken zijn. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s