Pita boterhamworst met mosterdmayonaise

Pita BPK met mosterdmayo

Het klinkt misschien niet sexy, maar smakelijk was het zeker! De Pita BPK oftewel; Boterhamworst Paprika en Kaas. Ik sluit de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel af met een gepimpte klassieker van mij. Vroeger vond ik een boterham met een goeie laag boter en dan “verse” worst ontzettend lekker om te eten. Boterhamworst was ook altijd in onze koelkast thuis te vinden. En als “toetje” deed ik er dan nog een laagje scherpe mosterd op. Ik wilde nu iets soortgelijks maken, dus kwam de challenge van Quorn Broodje Week Zonder Vlees perfect uit. Quorn maakt als enige merk wereldwijd haar vleesvervangers van de unieke eiwitbron mycoproteïne. Bij het produceren van mycoproteïne komt 90% minder CO2 vrij dan bij dierlijke eiwitbronnen. Daarom is het een super duurzaam alternatief voor vlees! Quorn heeft z’n assortiment recent ook flink uitgebreid. Van verschillende spreads zoals paté, chicken curry en filet americain tot aan nieuwe plantaardige variant op gesneden worst. En dit allemaal te vinden bij de AH. Ik moest in Breda wel even zoeken en heb tot nu toe alleen nog de boterhamworst gevonden. Mocht jij één van de andere nieuwe producten weten te bemachtigen, let me know! xxx

Ingrediënten

  • 1 Spelt pita broodje
  • 0,25 st paprika
  • Vegan mozzarella plakken (AH)
  • 1 el Vegan mayo (AH)
  • 1 tl Zaanse Mosterd
  • Quorn vegan boterhamworst
  • Verse bieslook

Bereidingstijd

  • +/- 5 min voorbereiding
  • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Grillpan

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de grillpan alvast goed voor. Snijd het pitabroodje door midden en een kwart van de paprika in reepjes.

RONDE 1 Grill de paprika reepjes in de pan totdat deze mooie grillstrepen hebben. Leg de boven en onderkant van de pita op de buitenkant in de pan en leg op één van de helften een plak vegan mozzarella. Bak het broodje tot dat ook deze mooie grillstrepen heeft.

RONDE 2 Vouw de pita weer open, beleg met de boterhamworst, gegrilde paprikareepjes en de mosterdmayonaise. Knip er nog wat stukjes verse bieslook overheen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s