Kip kerrie van pulled jackfruit

Kip kerrie van pulled jackfruit

Ik hoor vaak veel mensen zeggen dat ze niet goed weten hoe jackfruit te bereiden. En dat men vervolgens na bereiding de jackfruit nog te zoet of te zacht vindt. Fijn voor jou dus dat ik met jackfruit aan de slag ben gegaan om op zoek te gaan naar die “echte” pulled structuur. En ik moet toegeven, het is mij aardig gelukt. Deze kip kerrie stond al meerdere malen op het menu, echter gebruikte ik dan altijd een plantaardige vervanger voor de kip, bijvoorbeeld de kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Dat zou je nu ook kunnen doen, maar mij leek het leuker en verrassender om een keer een product te gebruiken dat ik en velen anderen niet veel eten; jackfruit dus. En met de inspiratie van Jonnie boer kerriekruiden, heb ik ook mijn eigen kruidenmix gevonden. Erg smakelijk én binnen driekwartier (incl. het snijwerk) op tafel. Ga jij ‘m ook proberen? xxx

Ingrediënten

 • 500 gr jackfruit (op water)
 • 1 witte ui
 • 1 knoflookteen
 • 250 gr sperziebonen
 • 150 gr doperwten (diepvries)
 • 150 gr tuinbonen (diepvries)
 • 0,5 rode paprika
 • 500 ml kokosmelk
 • 200 ml groentebouillon
 • 1 el kerriepoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 0,5 tl paprikapoeder
 • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl fenegriekblad
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 0,5 tl witte peper
 • 0,25 tl chilipoeder
 • 1 tl zout (naar smaak)
 • Zilvervliesrijst
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 35 min bereiding

Keukenhulpjes

Ovenschaal
Vergiet
Waterkoker
Maatbeker
Gietijzeren pan

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Zet de oven aan op de grillstand. Weeg de doperwten en tuinbonen af, dop de sperziebonen en laat het jackfruit uitlekken in een vergiet. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Kook alvast water in de waterkoker en bereid vervolgens de bouillon voor. Snijd de paprika in stukken. Trek het uitgelekte jackfruit met je handen alvast uit elkaar. Er zullen wat harde stukken overblijven, deze heb je niet meer nodig. En meng de gedroogde kruiden behalve het zout alvast door elkaar.

RONDE 1 Bereid de rijst volgens de verpakking. Doe de pulled jackfruit in een overschaal, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met wat extra kerriekruiden, paprikapoeder, peper, uien- en knoflookpoeder en een klein beetje komijnpoeder. Hussel door elkaar en zet in het midden van de oven onder de grill voor 20 minuten.

RONDE 2 Verwarm een gietijzeren pan en voeg olijfolie toe. Fruit eerst de ui en voeg daarna de knoflook toe. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en bak even kort mee zodat alle smaken vrijkomen. Voeg nu de kokosmelk toe, roer goed door en draai het vuur middelhoog. De sperziebonen, doperwten, paprika en tuinbonen mogen er nu ook bij evenals de groentebouillon. Doe de deksel op de pan en laat voor 15 minuten op middelhoog vuur stoven.

RONDE 3 Controleer de pulled jackfruit of deze al enigszins ingedroogd is. Hussel weer even door elkaar en zet voor nog 5 à 10 minuten onder de grill. Haal de deksel van de pan, roer alles goed door en laat dit nog 10 minuten op hoog vuur inkoken. Haal de pulled jackfruit uit de oven, breng op smaak met zout en voeg dit vervolgens toe aan het kerriegerecht. Breng het geheel nog op smaak met zout en eventueel nog wat extra peper. Verdeel de rijst over de borden, voeg het kerriegerecht toe, voeg eventueel nog wat verse kruiden toe zoals peterselie of bieslook en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s