Avocadotoast met geroosterde kikkererwten

Avocadotoast met geroosterde kikkererwten

Je hoeft echt geen vakgeleerde chef te zijn om een vullende en lekkere vegan lunch op tafel te zetten. De ingrediënten liggen meestal al standaard in de (koel)kast en dat geldt dus ook zo voor deze simpele doch superlekkere avocadotoast met hartige geroosterde kikkererwten. Helaas niet zo’n handige maaltijd om mee te nemen naar werk, maar gelukkig hebben we tegenwoordig ook thuiswerkdagen waar deze perfect geschikt voor is. In de tijd dat de oven staat voor te verwarmen en de kikkererwten daarna geroosterd worden, kun jij mooi nog een aantal mailtjes typen! Geniet ervan xxx

Ingrediënten
(1-2 personen)

 • 1 avocado
 • 1 tomaat
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl gedroogde basilicum
 • 1 tl citroensap (geconcentreerd of vers)
 • 2 st desem boterhammen
 • Kikkererwten (200gr)
 • 0,5 tl gerookt paprikapoeder
 • 0,5 tl komijnpoeder
 • 0,5 tl ui- en knoflookpoeder
 • Versgemalen peper
 • Gedroogde peterselie
 • Geroosterde pompoenpitten
 • Srirachamayo
 • Olijfolie
 • Zout

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 35 min bereiding

Keukenhulpjes

Ovenschaal
Vergiet
Grillpan/broodrooster
Mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven op 220°C. Giet de kikkererwten af en spoel goed af met water. Leg deze op een keukenpapier te drogen. Wrijf vervolgens met een nieuw vel keukenpapier over de kikkererwten heen zodat de velletjes loskomen. Verwijder alle velletjes van de kikkererwten voordat je deze in een ovenschaal legt.

RONDE 1 Besprenkel de kikkererwten met olijfolie, een halve theelepel gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, ui- en knoflookpoeder, één theelepel gedroogde peterselie en wat versgemalen peper. Zet deze voor 30 minuten in de oven en schud tussendoor even door elkaar. Eenmaal uit de oven, bestrooi met wat zout.

RONDE 2 Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel beide helften uit. Doe de avocado in een mengkom, voeg de tomaat, één theelepel ui- en knoflookpoeder, de gedroogde basilicum en een scheutje citroensap toe. Prak met een vork door elkaar, breng op smaak met wat peper en zout en zet apart. Rooster vervolgens de boterhammen in een grillpan of broodrooster.

RONDE 3 Beleg de desem boterhammen met de geprakte avocado, geroosterde kikkererwten en een swirl sriracha-mayo. En top af met nog wat geroosterde pompoenpitten. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s