Naan met portobello shawarma

Naan met portobello shawarma

Het is al even geleden dat ik dit gerecht heb gegeten en via mijn verhaal al heb gedeeld met jullie. Iedere keer denk ik weer, ojaa deze móet ik delen maar dan komt er weer een ander recept tussendoor dat ik ook móet delen. Struggles van een food blogger!
Ik eet normaal gesproken vanuit het seizoen en portobello’s zijn inderdaad niet in het seizoen nu, maar wel ontzettend lekker. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een shoarma vleesopvolger te kiezen ter vervanging van dierlijke shoarma, maar een échte plantaardige vervanger is nog veel leuker. En door het toevoegen van munt en granaatappelpitjes past deze perfect in het zonnige seizoen! XXX

Ingrediënten
(1-2 personen)

 • 2 stuks naan met knoflook en koriander (Pataks – AH)
 • 1 rode paprika
 • 2 portobello’s
 • 10 cherrytomaten
 • 2 takjes munt
 • 100 gr granaatappelpitjes
 • Sla melange
 • 100 gr tuinbonen (diepvries)
 • 1/4 komkommer
 • 2 tl harissa (Souq)
 • Shawarma kruiden (Souq)
 • Vegan knoflooksaus (Mr. Kitchen óf Remia)
 • Sriracha
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Grillpan
Bakkwast
Waterkoker
Tang
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven op 180°C. Bak het naan als laatste volgens de verpakking gezien de korte baktijd. Snijd de portobello (0,5cm dik) en paprika in reepjes. Halveer de cherrytomaten. Snijd een vierde van de komkommer, halveer in de lengte, en halveer de twee stukken nogmaals en snijd ieder stuk in plakjes over de breedte. En kook water in de waterkoker.

RONDE 1 Doe de tuinbonen in een kom, schenk het gekookte water erbij en zet apart. Verwarm de grillpan en grill de paprika reepjes. Breng op smaak met peper en zout. Meng ondertussen de shawarma kruiden met olijfolie (10 – 20 ml) en de harissa met de komkommer. Haal vervolgens de paprika uit de pan en vang ook op in een kom.

RONDE 2 Leg nu de portobello reepjes in de grillpan. Gril beide zijden ongeveer 2 minuten en smeer iedere zijde in met de shawarma kruiden. Bak ondertussen het naan in de oven. Haal vervolgens de portobello repen uit de pan en vang op in een kom. Giet de tuinbonen nog even af en snijd de muntblaadjes in reepjes.

RONDE 3 Beleg het naan met de sla melange, paprika, harissa-komkommer, portobello-shawarma, tuinbonen en granaatappelpitjes. Schenk er de knoflooksaus en sriracha overheen en top af met de verse munt. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s