Spicy Thaise Noedelsalade

Spicy Thaise Noedelsalade

Ik heb dit recept onderhand al voor drie verschillende gezelschappen gemaakt en hij viel zo goed in de smaak, dat ik ‘m uiteindelijk natuurlijk wel met jullie wil delen. Dit moet je namelijk thuis ook maken. Ideaal als salade naast al het andere BBQ lekkers. En dikke tip van flip; maak wat extra’s zodat je de dag(en) ernaar ook nog van deze salade kunt genieten. Hij is bestempeld als zijnde spicy, maar met onderstaande recepten vind ik het reuze meevallen. Echter heb ik wel vernomen dat wanneer je nauwelijks pittig eet, deze wel iets spicier uitvalt. Je kunt de spice uiteraard zelf bepalen maar ik vind ‘m op deze manier echt het lekkerste. Op naar nog meer mooi BBQ-dagen. XXX

Ingrediënten
(2 – 6 personen)

 • 1 pak rijstnoedels (225 gr)
 • 300 gr rodekool
 • 0,5 st winterpeen
 • 10 radijsjes
 • 0,5 st komkommer
 • 200 gr rettich/koolrabi
 • 1 rode paprika
 • 150 gr edamamebonen (diepvries of vers)
 • 30 gr Thaise basilicum (kan ook vervangen worden door gewone basilicum)
 • 3 stengels bosui
 • 1 rode peper
 • 100 gr ongezouten pinda’s
 • Extra topping: gefrituurde uitjes

Ingrediënten dressing

 • 1 cm verse gember
 • 1 grote knoflookteen
 • 1 el 100% pindakaas
 • Sap van een halve sinaasappel
 • Sap van een halve limoen
 • 3 el sojasaus
 • 1 el agavesiroop
 • 1 el sesamolie
 • 1 el sriracha
 • Versgemalen peper

Bereidingstijd

 • +/- 15 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Mandoline
Rasp
Citruspers
Knoflookpers
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook het maximale water in de waterkoker. Bereid de noedels volgens de verpakking. Ik bereid die van mij een aantal uur van tevoren zodat ze goed afkoelen. En ik spoel deze na het koken goed af met koud water en besprenkel nog met een beetje sesamolie tegen het plakken. Indien je nog gekookt water over hebt en diepvries edamamebonen hebt gekocht, leg de bonen dan in een kom en schenk er het gekookte bij. Rasp de gember, pers de knoflook door de knoflookpers, pers de halve sinaasappel en limoen en meng dit met de overige ingrediënten van de dressing.

RONDE 1 Snijd de rode kool in reepjes. Je kunt ook een zakje kopen maar ik vind verse lekkerder. Schil de winterpeen en rasp deze met behulp van een mandoline met kartelmesjes of een keukenrasp. Rasp de radijsjes in dunne plakjes. Snijd de helft van de komkommer over de lengte in zes stukken en vervolgens in plakjes. En snijd de rettich/koolrabi en de paprika in dunne (eetbare) reepjes.

RONDE 2 Meng de noedels met de groente in een kom/(sla)bord. Giet de edamamebonen af. Snijd de Thaise basilicum fijn en de bosui en rode peper in ringetjes. Voeg deze drie ingrediënten ook toe aan de salade. Snijd de pinda’s grof met een keukenmes (pas op je vingers). Voeg nu de dressing toe en schep even goed om zodat alles goed gemengd is.

RONDE 3 Ik houd de pinda’s en gefrituurde uitjes apart en zet deze los op tafel tenzij ik de gehele salade in één keer op eet. Dan blijven deze namelijk krokant voor de volgende dag. Verdeel de salade over het aantal borden en voeg de pinda’s en gefrituurde uitjes nog toe. Neem een hap, sluit je ogen en geniet van al het lekkers!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s