Fajitas met tex mex reepjes

Fajitas met tex mex reepjes

Het is feest deze week! Van het vroegere opstaan pluk ik echt mijn vruchten, in ieder geval voor mijn blog. Niet één maar zeker twee nieuwe recepten launches deze week. Jullie zullen vast blij met mij zijn! Dit keer een heel kleurrijk recept want je weet wat ze zeggen; het oog eet het eerst. Of was het je neus? Bij mij is het in ieder geval mijn camera en eerder dat ik klaar ben met fotograferen is het bij Stijn al op. Geintje natuurlijk… In de zomermaanden gaat het vlot, want het natuurlijke licht is top. En ik heb sinds kort dus ook een statief met lamp dus kom maar op met die donkere dagen. Althans, nog even genieten van de zomer en dan op naar het nieuwe seizoen. Zin in!!! Oh btw, stay tuned, want na deze post komt een nieuwe winactie online op mijn Instagram. XXX

Ingrediënten
(2 – 4 personen)

 • Bietenwraps (Santa Maria)
 • Tex mex reepjes (Vivera)
 • Fajitas kruiden (Santa Maria)
 • 150 gr witte rijst
 • 2 maïskolven (voorgekookt)
 • 0,5 rode paprika
 • 1 witte ui
 • 200 gr borlotti bonen
 • 1 romatomaat
 • Haver fraîche
 • 200ml water
 • Verse platte peterselie
 • Versgemalen peper
 • Optioneel: tabasco chipotle
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Grillpan
Maatbeker
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook water m.b.v. de waterkoker en bereid de rijst volgens verpakking. Verwarm de grillpan. Snijd de ui in halve ringen, de halve paprika in reepjes en de tomaat in blokjes. Giet de bonen af en spoel na met koud water.

RONDE 1 Leg de maïskolven in de grillpan en grill alle kanten tot dat deze verkleuren. Dit mag op middelhoog tot hoogvuur.

RONDE 2 Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de tex mex reepjes toe en bak voor enkele minuten mee. Voeg nu de paprika reepjes toe en schep een paar keer om. Strooi de fajita kruiden erbij, bak even kort aan zodat de smaken goed vrijkomen en doe vervolgens de tomaat en bonen erbij. Draai het vuur middelhoog en wacht tot de tomaat zachter wordt. Voeg nu het water toe en laat op laag vuur sudderen. Voeg eventueel nog wat tabasco chipotle toe indien je dit lekker vindt. Hak ondertussen de platte peterselie fijn (hoeveelheid zelf te bepalen).

RONDE 3 Snijd de gegrilde maiskolven langs iedere kant af. Je houdt dan vier lange plakken over en een rechthoekige kern. Besmeer iedere wrap met de haver fraîche. Beleg met het tex mex mengsel en leg daar bovenop een plak maïs. Voeg wat verse peterselie toe. Vouw de onderkant van de wrap naar binnen en rol de wrap op zodat de bovenkant open blijft. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s