Pita's met gebakken aubergine

Pita’s met gebakken aubergine

Gebakken of eigenlijk gefrituurde aubergine kende ik alleen maar vanuit de Spaanse keuken, berenjas con miel. Ik heb verder nooit nagedacht om deze vlezige groente ook voor andere gerechten te gebruiken. En toen zag ik het recept van Bensvegankitchen en dat móest ik proberen. Gek genoeg rook de gebakken aubergine (in heel veel olijfolie) naar pannenkoeken, de geur waar je instant honger van krijgt. Dit moest dus wel goedkomen. En met een eigen twist heb ik er iets heerlijks van weten te maken. Ga jij ‘m ook proberen? XXX

Ingrediënten
(2 – 4 personen)

 • Volkoren pitabroodjes
 • 1 aubergine
 • 200 gr kikkererwten
 • 2 romatomaten
 • 1 rode ui
 • 0,5 komkommer
 • Verse platte peterselie
 • 250 gr tofu
 • 1 tl kurkuma
 • 3 el sojasaus
 • 2 el tahin
 • Citroensap van een halve citroen
 • 2 tl sriracha
 • Versgemalen peper
 • 1 tl agavesiroop
 • 4 el water
 • Pijnboompitten

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Keukenpapier

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor en bereid de pita’s volgens de verpakking. Snijd de aubergine in lange repen van max. 0,5 cm dik, leg op een snijplank en bestrooi met zout. Giet en spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snipper de ui, snijd de tomaten en komkommer in blokjes en hak de peterselie fijn. En snijd de tofu in lange plakken.

RONDE 1 Bak de pijnboompitten in een koekenpan tot dat deze verkleuren (schud de pan af en toe). Meng ondertussen de tofu met de sojasaus en kurkuma. Bak beide kanten “krokant” in dezelfde koekenpan en leg ze apart. Dep vervolgens de aubergineplakken met een keukenpapiertje droog. Schenk een redelijke hoeveelheid olie in dezelfde koekenpan en bak daarin de aubergineplakken totdat deze verkleuren en zacht worden. Leg op een bord en zet apart.

RONDE 2 Bereid de tomatensalsa door de tomaten, komkommer, rode ui, kikkererwten, gehakte peterselie, een klein beetje citroensap, olijfolie en zout te mengen. Bereid vervolgens de tahin dressing door de tahin te mengen met de sriracha, agavesiroop, citroensap, water en versgemalen peper.

RONDE 3 Snijd de pita’s doormidden. Besmeer met de tahin dressing. Leg de gebakken aubergineplakken erop, voeg de tomatensalsa toe en top af met de pijnboompitten en wat versgemalen peterselie. Geniet en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s