Vegan shakshuka met tempeh

Shakshuka met tempeh

Wat een heerlijk dagje heb ik achter de rug. Althans, hij is natuurlijk nog niet voorbij maar tot nu toe geniet ik iedere seconde. Stijn heeft dit weekend weer dienst dus ik ben op mezelf aangewezen. Vanmorgen ben ik bij mijn lieve vriendinnetje baby gaan knuffelen, daarna naar de markt geweest voor de wekelijkse boodschappen, bij thuiskomst een heerlijke salade in elkaar geflanst, wasje erin gedaan en toen dacht ik ‘laat ik weer eens een recept delen’. Deze shakshuka maakte ik al een tijdje geleden. Ik haalde mijn inspiratie uit Portugal, waar ik in juni in m’n eentje ben geweest en ook voor het eerst alleen uiteten ging. Daar koos ik dit gerecht en dat beviel mij heel erg goed. Eenmaal thuis ben ik ‘m uit herinnering gaan na maken en ik moet toegeven dat dit aardig goed gelukt is. Ga jij ‘m ook proberen te maken? XXX

Ingrediënten
(4 personen)

 • Zilvervliesrijst
 • 1 witte ui
 • 1 knoflookteen
 • 1 aubergine
 • 4 geroosterde paprika’s (uit pot)
 • 250 gr tempeh
 • 2 el sesamolie
 • 400 gram witte champignons
 • 400 gr zwarte bonen
 • 20 cherry/snoeptomaten
 • 400 gr tomatenblokjes
 • Vegan feta
 • Verse peterselie
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 1 el tomatenpuree
 • 1 el sojasaus
 • Mespuntje suiker
 • Zout/peper
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 40 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Waterkoker
Ovenschaal / Serveerpannetjes
Keukenmachine
Gietijzerenpan

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven op de grillstand. Kook de rijst volgens de verpakking. Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de aubergine in kleine blokjes en de witte champignons in plakjes. Giet en spoel de bonen af, snijd de tempeh in plakken en mix de geroosterde paprika’s met de tomatenblokjes en één eetlepel tomatenpuree in de keukenmachine.

RONDE 1 Bak de tempeh in de sesamolie in een koekenpan tot dat deze krokant kleuren (lichtbruin). Pak de gietijzeren pan erbij en fruit de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Bak vervolgens de aubergine en champignons mee tot dat de champignons gaan zweten. Voeg daarna de gedroogde kruiden toe, bak even kort mee voordat je de tomaten-paprikasaus erbij doet. Draai het vuur laag, voeg de sojasaus en een mespuntje suiker toe en laat 15 minuten pruttelen met de deksel op de pan. Voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe.

RONDE 2 Vul de ovenschaal / serveerpannetjes eerst met de cherry/snoeptomaten, schep dan de shakshuka erbij, even schudden voor een evenredige verdeling en top af met de vegan feta. Zet de ovenschaal / serveerpannetjes onder de grill voor max. 10 minuten. Haal de ovenschaal / pannetjes uit de oven, beleg met de tempeh en verse peterselie. Serveer met de rijst en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s