Bloemkool wings tacos

Bloemkool wings tacos

Het is lang geleden dat ik zo snel na het bereiden van een gerecht een recept heb gedeeld. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen…. DIT WIL JE! Ik app ook eigenlijk nooit naar mijn vrienden dat ik iets heb gemaakt wat zij móeten proeven, maar vanavond deed ik het. En daar kwam uiteindelijk zelfs een geplande eet-date uit waar ik dit overheerlijke gerecht voor hen ga bereiden. Zelfgemaakte cauliflower wings, nooit gedacht dat dit zó lekker zou zijn. Ga jij ‘m proberen te maken? XXX

Ingrediënten
(4 – 6 personen)

 • Volkoren wraps
 • 1 bloemkool
 • 50 gr bloem
 • 100 – 125 ml plantaardige melk
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 0,5 tl witte peper
 • 1 tl korianderpoeder
 • 0,5 tl zout
 • 1 el maïzena
 • Paneermeel
 • La Morena chipotle saus
 • 1 avocado
 • Sap van halve citroen
 • Verse bospeterselie
 • 0,5 tl uienpoeder
 • 0,5 tl knoflookpoeder
 • 0,5 tl komijnpoeder
 • Snufje zout
 • 2 el kokokyoghurt (AH)
 • 400 gr kidneybonen
 • 400 gr cherrytomaten/snoeptomaten
 • 1 rode ui
 • 2 knoflooktenen
 • Verse peterselie
 • sap van halve citroen
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 40 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Mengkommen
Weegschaal
Garde
Bakpapier
Keukenmixer

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Meng de bloem met de gedroogde kruiden (alles tot aan de paneermeel) en maïzena en schenk eerst de helft van de plantaardige melk erbij. Mix met een garde en verdun verder met de rest tot je een mooi glad beslag hebt. Schep de bloemkoolroosjes erdoorheen totdat ze allemaal bedekt zijn. Vul een andere mengkom met paneermeel en bedek alle roosjes met paneermeel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak ze voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

RONDE 1 Bereid vervolgens de avocadospread als volgt: Doe de avocado samen met het sap van een halve citroen, 5 plukjes bospeterselie, een halve theelepel knoflook-, uien- en komijnpoeder en twee eetlepels kokos yoghurt in de keukenmachine en mix tot een gladde spread.

RONDE 2 Na 20 minuten haal je de cauliflower wings uit de oven en besprenkel ze met 1/4e van de inhoud van een potje la Morena chipotle. zorg dat alle wings weer bedekt zijn en zet ze voor nog eens 20 minuten in de oven.

RONDE 3 Bereid als laatste de tomatensalsa. Snijd de cherrytomaten door de helft, giet en spoel de kidneybonen af, snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Meng dit alles samen met de olijfolie, het sap van de andere helft van de citroen, peper en zout en verse peterselie.

RONDE 4 Verwarm de wraps kort in de oven. Beleg met de avocadospread, tomatensalsa, cauliflower wings en top af met nog wat sriracha als je van pittig houdt en nog wat verse peterselie. Sluit je ogen en geniet! XXX

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s