Bulgur bowl met pompoen

Bulgur bowl met geroosterde pompoen

YESSS!! Het pompoenseizoen is weer aangebroken. Ik heb mijn eerste slag op de markt al geslagen en kan niet wachten om meer pompoenrecepten met jullie te delen. Dit recept maakte ik al een tijd geleden, maar heb ik bewaard om het in deze tijd van het jaar te delen. Ik probeer zo veel mogelijk in het seizoen te koken en daarbij dus ook recepten uit het seizoen live te zetten. Dit was overigens ook in de periode dat ik overal knapperige kikkererwten bij of op knalde. Sowieso nog steeds een hele lekkere toevoeging! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Geniet ervan en nog een fijne zondag! XXX

Ingrediënten
(4 personen)

 • 1 st pompoen
 • 1 pak bulgur
 • 1 bouillonblokje
 • 15 st radijsjes
 • 400 gr kikkererwten
 • 2 avocado’s
 • 1 el fenegriekblad
 • 2 tl knoflookpoeder
 • 2 tl uienpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl gemalen komijnzaad
 • 2 tl gedroogde tijm
 • 1 el venkelzaad
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 2 el tahin
 • Sap van een halve limoen
 • 2 tl sriracha
 • 3 el water
 • Versgemalen peper
 • Zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Ovenschaal
Waterkoker
Mandoline (optioneel)

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220°C. Kook alvast water in de waterkoker. Giet en spoel de kikkererwten af. Ik vind het fijn om de velletjes te verwijderen, maar je kunt deze er ook op laten. En snijd de pompoen in stukken.

RONDE 1 Bereid de bulgur volgens de verpakking. Ik gebruikte nog een bouillonblokje om wat extra smaak toe te voegen. Leg de pompoenstukken in een ovenschaal. Meng het fenegriekblad met één theelepel knoflook- en uienpoeder, gemalen koriander, kurkuma, gemalen komijnzaad, gedroogde tijm, peper en venkelzaad. Strooi de kruiden vervolgens over de pompoen heen en voeg olijfolie toe. Meng het goed door elkaar en rooster de pompoen voor 30 min. in de oven.

RONDE 2 Doe de kikkererwten in een andere ovenschaal. Voeg daar het gerookte paprikapoeder aan toe samen met één theelepel knoflook- en uienpoeder en chilipoeder. Rooster de kikkererwten voor circa 25 min. in de oven en besprenkel daarna met zout. Hussel de kikkererwten tussendoor een paar keer door elkaar.

RONDE 3 Snijd de radijsjes in dunne plakken. En snijd ook de avocado’s in dunne plakken. Meng de tahin met het sap van een halve limoen, de sriracha, drie eetlepels water, versgemalen peper en zout. Voeg naar smaak eventueel wat meer sriracha toe als je van pittig houdt. Verdeel de bulgur over de borden, voeg de pompoen, kikkererwten, avocado en radijsjes toe. En schenk als laatste de tahin-dressing erover. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s