Risotto ai Zucchine

Krijgen jullie ook meer zin in Italiaans wanneer het buiten sneller donker wordt en de temperatuur daalt? Italiaans eten heeft toch altijd wel een romantisch tintje he. En dan in combinatie met een glas rode wijn, dat klinkt als een top avond. Je moet nu eenmaal zelf de slingers ophangen en ik denk dat dit gerecht zeker tot het feestje mag behoren. Ik deelde al eens een tomatenrisotto en toen dacht ik laatst, dit kan ook met andere groente. En zo ontstond deze Risotto ai Zucchine. Geniet ervan!! XXX

Ingrediënten
(4 personen)

 • 1 courgette
 • 4 blaadjes salie
 • 8 blaadjes basilicum
 • 500 ml groentebouillon
 • 1 pak risotto
 • 275ml witte wijn
 • 1 sjalot
 • 1 knoflookteen
 • Vegan parmezaanse kaas
 • Peper en zout
 • Olijfolie
 • Optioneel: pijnboompitten

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Keukenmachine
Maatbeker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de courgette in grove stukken. Hak de knoflook fijn en snipper de sjalot. Kook alvast 500ml water in de waterkoker en bereid de bouillon voor (1 blokje).

RONDE 1 Verwarm olijfolie in een koekenpan. Voeg de courgette en verse salie en basilicum toe. Even bakken tot de courgette verkleurd en daarna met 100ml in de keukenmachine mixen tot een gladde saus.

RONDE 2 Gebruik dezelfde koekenpan en fruit daarin de sjalot en knoflook. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak even kort mee. Schenk nu de witte wijn erbij, draai het vuur omlaag en laat de rijst het vocht helemaal opnemen. Voeg daarna de courgette saus toe en laat deze ook volledig opnemen. Voeg nu een beetje bouillon toe tot de rijst weer onder staat, roer zachtjes door de rijst heen en laat het vocht weer helemaal opnemen. Herhaal dit tot je rijst beetgaar is (kleine bite nog heeft).

RONDE 3 Voeg als laatste de vegan parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper en zout. Rooster eventueel nog wat pijnboompitten en voeg deze toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s