Taco’s met paddenstoelen mince

Woop woop!! Tijd voor een nieuw recept. Ook deze heb ik een tijd geleden al uitgewerkt en ook op mijn story van Instagram gepost. En de reacties waren lovend, dus ik hoop dat ik jullie hier heel blij mee ga maken. Ik ben gek op tacos. Ooit wil ik nog een reis naar Mexico maken. Het beeld dat ik heb van Mexico is op iedere hoek van de straat een taco kraam, dat is toch een droom?! Of het in werkelijkheid zo is, dat moet ik gaan ondervinden. Dus voor nu moeten jullie het maar doen met mijn zelfgemaakte tacos. Oh, en een leuke variant. Kies eens voor groente tortillas of mini tortillas. Net zo leuk en net zo lekker! Eet smakelijk XXX

Ingrediënten
(3 – 6 personen)

 • Tortilla’s
 • 250 gr oesterzwammen
 • 150 gr kastanjechampignons
 • 1 zoete aardappel
 • 1 rode ui
 • 2 knoflooktenen
 • 1 zoete paprika
 • 400 gr zwarte bonen
 • 4 tomaten
 • 1 witte ui
 • 1 knoflookteen
 • Verse peterselie
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 0,5 tl chilipoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • Vegan feta
 • Rucola
 • Peper en zout
 • Olijfolie
 • Optioneel: sriracha(-mayo)

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Waterkoker
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Spoel de kikkererwten en zwarte bonen af en laat uitlekken. Snijd de zoete paprika in reepjes, schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes, snijd de tomaten ook in blokjes en hak de oesterzwammen en kastanjechampignons in stukjes. En meng de gedroogde kruiden alvast.

RONDE 1 Verwarm olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook. Voeg vervolgens de paprika, tomaten en zoete aardappel toe. Voeg de gedroogde kruiden toe, bak even kort mee en voeg daarna het paddenstoelen toe. En voeg als laatste de zwarte bonen toe. Breng het geheel op smaak met wat versgemalen peper en zout.

RONDE 2 Beleg de wraps met rucola, de paddenstoelen mince en groente en kruimel de vegan feta eroverheen. Hak wat verse peterselie fijn en voeg deze ook toe. Besprenkel naar smaak nog met wat sriracha-mayo en/of sriracha. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s