
Happy Halloween! Niet dat er vanavond iets te vieren valt, maar ik vond dit recept wel toepasselijk bij de dag van vandaag. Ik maakte dit gerecht twee weken geleden toen ik thuiswerkte en zin had in een megalekkere én niet-standaard lunch. Bij gebrek aan inspiratie en tijd denk je bij een lunch al snel aan toast met vegan beleg of een soep. Gelukkig heb je tegenwoordig met thuiswerken meer tijd voor een meer inspirerende lunch dan dat. En deze past perfect in dat plaatje! XXX
Ingrediënten
(2 personen)
- 200 gr parelcouscous
- 500 ml tuinkruidenbouillon
- 1/4e pompoen
- 1/4e courgette
- 1 tl kurkuma
- 0,5 tl komijnpoeder
- 0,5 tl korianderpoeder
- 2 knoflooktenen
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 200 gr kikkererwten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 0,25 tl chilipoeder
- 0,5 tl uienpoeder
- 0,5 tl knoflookpoeder
- 2 tl harissa
- 1 el mayonaise
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingstijd
- +/- 10 min voorbereiding
- +/- 30 min bereiding
Keukenhulpjes
Waterkoker
Ovenschaal
Ready, set, cook……..
DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220ºC. Kook het water in de waterkoker en bereid de bouillon alvast voor in een steelpan. Voeg de couscous aan de bouillon toe en bereid volgens de verpakking op laag vuur.
RONDE 1 – Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de pompoen in grove stukken (met of zonder schil). Hak de knoflooktenen fijn. Doe alles in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en voeg de kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder en gedrogde rozemarijn toe. Zet in de oven voor 20 minuten.
RONDE 2 – Giet en spoel de kikkererwten af. Besprenkel met olijfolie, gerookt paprikapoeder, knoflook- en uienpoeder en chilipoeder. Zet ook in de oven voor 20 minuten. Bereid vervolgens de harissa-mayonaisse door beide te mengen. Verdeel alles over 2 kommen en eet smakelijk!