Spaghetti met geroosterde paprikasaus

Eentje in de categorie easy en onwijs smakelijk. Je hebt ongetwijfeld al vaker de glazen potten met geroosterde paprika’s zien staan tussen alle andere conservenpotten en blikken en jezelf misschien afgevraagd wat men hiermee doet/kan. Je kunt basically van iedere groente of groentemix wel een pastasaus maken, dus zo ook van paprika. Voor kids is dit ook erg handig om zo toch “verstopt” hun dagelijkse groentekost binnen te krijgen. Voor wat betreft de eiwitbron in dit recept dekt volkoren spaghetti al goed de lading, maar voegde ik toch nog vegan rul gehackt en wat tuinbonen toe. Deze laatste heb ik standaard in mijn vriezer liggen! Smakelijk 🙂 XXX

Ingrediënten
(4 personen)

 • Spaghetti
 • 1 pak vegan rulgehakt
 • 200 gr tuinbonen
 • 400 gr geroosterde paprika (uit pot)
 • 1 el tomatenpuree
 • 2 el edelgistvlokken
 • 6 plakken zongedroogde tomaat
 • 1 knoflookteen
 • 1 witte ui
 • 10 blaadjes verse basilicum
 • 1 el gedroogde tijm
 • 1 el gedroogde oregano
 • 1 el gedroogde salie
 • 2 el balsamicoazijn
 • 100 ml kookvocht
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Maatbeker
Waterkoker
Vergiet
Blender (of staafmixer)

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. En kook alvast ruimvoldoende water in de waterkoker.

RONDE 1 Bereid de spaghetti volgens de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden toe en bak een minuut mee. Draai het vuur uit. Doe 6 plakken geroosterde paprika’s in de blender samen met de gebakken ui en knoflook, één eetlepel tomatenpuree, twee eetlepels edelgistvlokken, 10 blaadjes verse basilicum, twee eetlepels balsamicoazijn en 100 ml kookvocht van de spaghetti. Blend tot een gladde saus.

RONDE 2 Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak hierin het vegan gehackt voor enkele minuten. Voeg vervolgens de saus en tuinbonen toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel de spaghetti en saus over de borden, voeg nog wat geroosterde pijnboompitten toe en geniet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s