Appelhap- rozijnen – pistache crumble – sinaasappellikeur

Ik geef altijd voorkeur aan een hartig nagerecht dan aan een zoete. Maar des te uitdagender vind ik het om een zoet toetje te bedenken en uit te werken. Dit dessert is een combinatie van een luxe appelflap en een strudel. De bladerdeeg plakken laat je eenvoudig “poffen” in de oven waardoor er een luchtig vierkantje ontstaat. Snijd je deze na het afkoelen open, dan kun je het met van alles vullen. En wie houdt er niet van de geur van appeltaart??? Soms is basic ook heeeerlijk! Als verrassingselement voeg je een beetje sinaasappellikeur toe. Voor de zwangere dames kun je dit gemakkelijk weglaten, want ook zonder is ie om je vingers bij af te likken. En met al dat zoet moet er ook een zuurtje als tegenhanger zijn en daar komt de balsamico crème om de hoek kijken. GENIETEN XXX

Ingrediënten
(8 personen)

 • 1 pak bladerdeeg origineel
 • 4 st appels
 • 2 el koekkruiden
 • 4 el bruine suiker
 • 1 el agavesiroop
 • 200 ml water
 • 20 ml sinaasappellikeur
 • 150 gr rozijnen
 • 150 gr pistache noten (ongezouten)
 • Balsamico crème
 • Poedersuiker
 • Kristalsuiker

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Maatbeker
Bakpapier

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220ºC. Schil de appels en snijd in kleine blokjes.

APPELVULLING Verwarm de appelblokjes in een steelpan met 200 milliliter water, koekkruiden, agavesiroop, rozijnen, bruine suiker en sinaasappellikeur. Laat op laag vuur 20 minuten pruttelen onder af en toe roeren.

SOES Leg de plakken baderdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en strooi er wat kristalsuiker op. Zet in het midden van de oven en bak in 15 minuten gaar. Laat vervolgens afkoelen voordat je de soes open snijdt.

PISTACHE CRUMBLE Hak de pistachenoten in grove stukken. Verhit een koekenpan en rooster de pistachenoten in 5 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s