Brownie – chocodruppels – vanille – kokos chips

Wauw, wauw, wauw! Eigenlijk wil ik het hier bij laten, want dit gerecht heeft geen uitleg nodig. Just look at it. Voor de sweetlovers onder ons is dit volgens mij alles wat je je wensen kunt als dessert. Verse vanillesaus, kokos chips, pure chocolade & suiker. Ik bakte de brownie uit de losse pols. Ik weet ongeveer hoe het beslag eruit moet zien dus vanuit dat beeld gooi ik mijn ingrediënten (met beleid) in een mengkom. Even roeren, beetje bijsturen en hup de oven in. Nooit gedacht dat dit mij ooit zou lukken, maar I did it. En nu mogen jullie van mijn succes proeven. Dat is toch fantastisch! XXX

Ingrediënten
(8 personen)

 • 300 gr bloem
 • 150 gr vegan roomboter
 • 75 gr cacoapoeder
 • 150 gr witte basterdsuiker
 • 3 el chiazaad
 • 9 el warm water
 • 300 ml plantaardige melk
 • 3 overrijpe bananen
 • 1 zakje bakpoeder
 • 1 zakje baking soda
 • 125 gr chocodruppels puur
 • Snufje zout
 • 200 ml soja kookroom
 • 4 zakjes vanillesuiker
 • 1 vanilletakje
 • 1 el polentameel
 • 100 gr kokos chips
 • Poedersuiker

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 45 min bereiding

Keukenhulpjes

Maatbeker
Bakpapier
Weegschaal
Keukenmachine (of garde + deegspatel)
Quiche/taartvorm ⌀25 – 27,5cm (4cm hoog)

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 170ºC. Smelt de boter in de magnetron of steelpan. Meng het chiazaad met het warme water. En prak de bananen.

BROWNIE Meng de basterdsuiker met de gesmolten boter in een kom. Voeg dan het geweekte chiazaad toe. Voeg vervolgens 200ml plantaardige melk toe en meng alles goed door. Voeg vervolgens de bloem, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout toe. Wanneer alles goed gemengd is voeg je als laatste de geprakte banaan en chocodruppel toe. Leg het bakpapier in de quiche/taartvorm en strijk het beslag uit. Zorg dat het beslag overal even hoog is. Zet in de oven voor ca. 45 minuten en controleer vanaf 30 minuten iedere 5 minuten of de brownie gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Blijft de satéprikker schoon, dan is de brownie klaar.

VANILLESAUS Snijd het vanilletakje in de lengte open en rasp de verse vanille”merg” eruit. Zet een steelpan op het vuur en voeg de kookroom, 100ml plantaardige melk, vanille”merg”, het vanille takje en de vier zakjes vanillesuiker toe. Laat op laag tot middelhoog vuur inkoken voor 15 minuten onder af en toe roeren (garde). Haal vervolgens het vanilletakje eruit en voeg één eetlepel polentameel toe. Blijf roeren met de garde tot een dikkere saus. Draai daarna het vuur uit. [Is je saus te dik geworden, voeg dan eenvoudig wat plantaardige melk toe en warm opnieuw op en blijf roeren met de garde]

GARNERING Voeg het poedersuiker toe m.b.v. een zeef zodat je een mooie dunne laag creëert. Leg de kokos chips op de nog warme brownie of wanneer je deze een dag van tevoren maakt, voeg kokos chips dan als laatste toe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s