Vegan zalmtartaar – chia blini – citroenzeste – dille

Ondanks de beschikbaarheid van vegan zalm van Vegan Zeastar besloot ik deze niet te gebruiken en zelf te zoeken naar een groentealternatief. Ik probeer sowieso zo veel mogelijk dierlijke producten te vervangen door groente, ook om zo de vleesvervangers te vermijden. Ik vind het een sport en heb er veel plezier in, ook omdat je de veelzijdigheid van groente echt leert kennen. Wortel overkoken daar wordt niemand gelukkig van, maar wortel enkele minuten koken en daarna marineren voor een nacht in de koelkast is echt fantastisch. Je krijgt er een heus zalm idee van en in combinatie met de marinade ook een lekkere vissmaak. Overigens kun je kant-en-klare blinis kopen. Ik weet alleen niet of deze vegan zijn, dus ik maakte ze zelf. Mijn love-language is eten en ik hoop dat jullie dit zullen proeven! XXX

Ingrediënten
(8+ personen)

 • 1 winterpeen
 • 3 el zeewier crunch (Toko)
 • 1 el mirin
 • 1 el vega fish sauce (Veggie4U / Toko)
 • 1 el vega oyster sauce ( Veggie4U / Toko)
 • 1 el donkere sojasaus
 • 1 citroen (1 el citroensap)
 • 150 gr bloem
 • 300 ml plantaardige melk
 • 2 el chiaaad
 • 6 el warm water
 • Vegan roomkaas (Violife)
 • Citroenzeste
 • Verse dille
 • IJsklonten
 • Plantaardige boter

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 25 min bereiding
 • Evt. “zalm” tartaar één nacht marineren in koelkast

Keukenhulpjes

Mengkom
Tupperware bakje
Garde
Maatbeker
Rasp
Citruspers
Vergiet

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Breng water aan de kook. Schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Rasp de citroenschil, vang op in een tipje en pers daarna het sap uit de citroen. Meng de vissaus, oestersaus, gedroogd zeewier, citroensap, mirin en sojasaus in een tupperware bakje. En meng het chiazaad met het water.

VEGAN ZALM TARTAAR Kook de wortel 10 minuten en leg daarna in een ijsbad (ijsklonten met water). Giet af en dep droog met een keukenpapiertje. Schep de wortelblokjes in het tupperware bakje, sluit de deksel en meng goed door. Zet eventueel voor één nacht in de koelkast.

CHIA BLINI’S Meng het bloem met de plantaardige melk en het geweekte chiazaad. Smelt boter in een koekenpan en bak 3 – 4cm grootte blini’s. Bak zoveel blini’s tot je het gewenste aantal stuks per persoon hebt.

GARNERING Leg de blini onderop, doe daarna een schepje vegan roomkaas erop, schep de vegan zalmtartaar erbij en garneer met de citroenzeste en dille. Besprenkel eventueel nog met een beetje olijfolie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s