
Een gerecht niet in de categorie snel & simpel, maar wel in de categorie ‘It’s fingerlicking good’. Echt een recept voor het weekend. Nee, ik heb dit niet bedacht in samenwerking met de KFC. Zou wel leuk zijn en ik zou zeker iedere dag door de drive gaan als ze dit op hun menu hadden staan. Want naast dat het een superlekker gerecht is, is het ook nog eens best gezond. Dat is toch alles wat je wil! Ik heb al eerder een recept gedeeld met de crispy cauliflower nuggets, maar deze keer heb ik ze gepimpt met een heerlijke gochujang saus. De basis is een paste van chilipeper en daar bij voeg ik nog allerlei andere umami-flavours. En zo ontstaat KFC – Korean Fried Caulifower!! XXX
Ingrediënten
(4 personen)
- 1 pak mini (maïs) tortillas
- 1 bloemkool
- 150 gr bloem
- 20 gr maïzena
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijnpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl gemalen witte peper
- 1 tl zout
- 300 gr lauwwarm water
- 1 pak paneermeel
- 3 el gochujang (toko/AH)
- 1 tl gehakte knoflook (toko/AH)
- 1,5 el bruine suiker
- 3 el sojasaus (donker)
- 6 el warm water
- Citroensap van een halve citroen
- 1 avocado
- 1 tomaat
- Bosui
- Peper en zout
- Olijfolie
- Evt. sesamzaadjes
Bereidingstijd
- +/- 5 min voorbereiding
- +/- 45 min bereiding
Keukenhulpjes
Garde
Maatbeker
Bakpapier
Citruspers
Ready, set, cook……..
DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220ºC (ik gebruikte boven/onder/grill verwarming). Pluk kleine roosjes van de bloemkool.
RONDE 1 – Bereid het beslag voor de Korean Fried Cauliflower wings door de bloem, maïzena, gedroogde kruiden en lauwwarm water te mengen. Vul een andere kom met ruimvoldoende paneermeel. Doop de bloemkoolroosjes eerst in het beslag en leg ze daarna in de kom met paneermeel en bedek ze volledig. Leg de roosjes vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel alle roosjes met olijfolie en zet in de oven voor 35 minuten. Wanneer de helft van de tijd verstreken is, draai je de roosjes om en zet je ze voor de resterende tijd in de oven. Na 30 minuten bakken bedek je de cauliflower wings met de gochujang marinade. Vervolgens zet je de cauliflower wings voor nog eens 15 minuten in de oven.
RONDE 2 – Bereid gedurende de 30 minuten oventijd de gochujang marinade door de gochujang paste te mengen met één theelepel gehakte knoflook, anderhalve eetlepel bruine suiker, drie eetlepels sojasaus, zes eetlepels warm water en pers daar ook een halve citroen bij uit. Bereid ook de guacamole voor door de tomaat in blokjes te snijden, de avocado er doorheen te prakken en een klein beetje knoflook- en uienpoeder en citroensap toe te voegen.
RONDE 3 – Je kunt de mini tortillas koud beleggen, kort in een pan opwarmen of met behulp van een ovenrooster als taco schelpen bereiden. Bij deze laatste hang je de tortillas over 3 of 4 spijlen van een ovenrooster. Bak ze in ongeveer 5 minuten. Beleg daarna met de guacamole, Korean Fried Cauliflower wings en top af met wat sesamzaad en bosui ringetjes. Eet smakelijk!