Rijst met pittige aubergine en linzen

WAUW! Geen Blue Monday hier hoor vanavond. Dit is echt, ik weet eigenlijk niet eens hoe ik het onder woorden moet brengen, zo lekker is deze vegan roerbak met linzen, aubergine en kastanjechampignons. Hiervoor zal je wel even langs de toko moeten of een bestelling plaatsen bij Veggie4U tenzij je alle ingrediënten natuurlijk al in huis hebt. Heb je hier geen tijd voor dan kun je de vegan fish sauce vervangen door een lichte sojasaus en de vega(n) oystersauce vervangen voor een donkere sojasaus. Wil je voor nog een gezondere variant gaan, vervang dan de basmatirijst voor zilvervliesrijst. Ik probeer zo vee mogelijk volkoren/meergranen te eten, maar bij sommige gerechten is witte rijst of pasta gewoon lekkerder. XXX

Ingrediënten
(4 personen)

 • 1 aubergine
 • 400 gr kastanjechampignons
 • 1 gele paprika
 • 150 gr rode linzen
 • 3 knoflooktenen
 • 1 rode peper (of 2 of 3)
 • 1 rode ui
 • 1 el gemalen laos
 • 1 el gemalen gemberpoeder
 • 2 el sojasaus
 • Basmatirijst
 • Peper en zout
 • Wokolie
 • 1 el vegan fish sauce (Veggie4U)
 • 2 el vega(n) oyster sauce (toko/Veggie4U)
 • 2 el water
 • 1 el bruine suiker
 • Evt. sesamzaadjes

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 25 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook alvast een ruime hoeveelheid water m.b.v. de waterkoker. Snijd de peper(s) in halve reepjes, hak de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd vervolgens de aubergine, paprika en champignons. Meng de ‘fish’ saus, vegetarische oestersaus, water en bruine suiker in een mengkom of tapasschaaltje en zet apart.

RONDE 1 Kook de rijst volgens de verpakking. En zet de rode linzen in een andere steelpan iets onder water en kook voor ongeveer 5 à 10 min. Giet af en spoel na met koud water zodat de linzen niet verder koken.

RONDE 2 Verwarm een rijkelijke hoeveelheid olie in een wok. Doe de peper, de helft van de knoflook en de rode ui in de pan en fruit ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de gemalen laos en gemberpoeder toe. Voeg nu de groenten toe en de sojasaus toe. Roerbak dit voor ongeveer 5 min. Voeg vervolgens de vooraf gemengde saus en de resterende knoflook toe aan de roerbak. Voeg als laatste de rode linzen toe en roerbak op hoog vuur tot dat de saus ingedikt is. Schep de rijst in een kom of bord, schep het groentemengsel erbovenop en top af met eventueel wat sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s