Curry Laksa met tofu

We reizen vandaag af naar India! Curry Laksa is een Oosterse currysoep die z’n oorsprong kent uit Singapore. Normaal gesproken zit hier witvis in, maar ik bereidde ‘m met tofu. De laksa paste maakte ik ook zelf met onder andere verschillende Aziatische kruiden, verse gember en rode peper. Ik bereidde de noodles/mie in een aparte pan omdat er bij het koken zetmeel vrijkomt. Zetmeel is van nature een verdikkingsmiddel en ik wil mijn soep luchtig maar romig (kokosmelk) houden. Wil je er echter geen soep van maken maar gewoon een currygerecht met dikke saus, dan kun je alles in één pan gooien. Dezelfde smaak, andere textuur, even lekker! XXX

Ingrediënten
(4 – 6 personen)

 • 350 gr mie
 • 1 Bloemkool
 • 400 gr kastanjechampignons
 • 250 gr sperziebonen
 • 200 gr linzen (vers of blik)
 • 250 gr tofu
 • 2 rode pepers
 • 3 knoflooktenen
 • 1cm verse gember
 • 1 witte ui
 • 1 tl korianderzaad
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 tl donkere miso
 • 1 tl tamarinde
 • 1 tl kurkuma (bloemkool)
 • 1 tl citroengraspoeder (bloemkool)
 • 200 ml kokosmelk
 • 500 ml bouillon
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Waterkoker
Keukenmachine
Stoofpan

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 220°C. Kook alvast een ruime hoeveelheid water m.b.v. de waterkoker en bereid de bouillon voor. Snipper de ui, snijd één peper in ringetje, snijd de champignons in plakjes, dop de sperziebonen en snijd de tofu in blokjes. En maak van de bloemkool kleine roosjes.

RONDE 1 Bereid de mie volgens de verpakking. Snijd de tweede rode peper, knoflooktenen en gember in grove stukken en stop deze in de keukenmachine. Doe daar het korianderzaad, komijnzaad, tamarinde en donkere miso bij. Mix tot een gladde (zo goed mogelijk) paste. Leg de bloemkoolroosjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en kurkuma en citroengraspoeder. Rooster in de oven voor 20 – 30 minuten.

RONDE 2 Verwarm wat olijfolie in de stoofpan en fruit hierin de ui. Voeg daarna eerst de tofu toe en zodra deze verkleurd is, voeg je de laksa paste toe. Bak even kort mee voordat je de groenten en linzen toevoegt. Voeg na enkele minuten de kokosmelk toe en roer goed door. Breng aan de kook en voeg dan de bouillon toe. Laat dit ongeveer 15 minuten inkoken. Breng op smaak met peper en zout. Voeg als laatste de afgegoten noodles/mie toe en de geroosterde bloemkool. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s