Broodje warm vleesch

Carnavallers, en niet-carnavallers, opgelet! Zin in een snelle en vullende hap dit weekend? Dan ben je met dit broodje warm vleesch aan het juiste adres. Wel even opletten met knoeien want droog euhh schoon houden we het dit keer niet. Dit Turkse afbakbroodje vullen we met vegan gehackt naar keuze, specerijen en groente. Even aftoppen met plantaardige kaas, jalapeños en hup voor enkele minuten die oven in. In 20 minuten heb jij een heerlijk gevulde buik, klaar voor een paar goudgele rakkers. Zet ‘m op en maak me trots aankomende dagen. En voor wie ik ga zien, tot straks! XXX

Ingrediënten
(4 personen)

 • 4 mini Turkse afbakbroden
 • 1 pak vegan gehackt
 • 3 plakken geroosterde paprika’s uit pot
 • 0,5 tl gehakte knoflook (pot)
 • 1 witte ui
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl gerookt paprikapoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl zout
 • 1 tl witte peper
 • 6 el chipotle saus (La Morena)
 • 1 paprika
 • 200 gr maïs (blik)
 • Jalapeños
 • Geraspte plantaardige kaas
 • Olijfolie
 • Evt. tortillachips (extra topping)

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Hakmolen/food compressor

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 200°C. Giet en spoel de maïs af, snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Meng voor de saus de chipotle saus met de gedroogde kruiden, gehakte knoflook en paprika’s uit pot in de hakmolen en meng tot een gladde saus.

RONDE 1 Verwarm olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes. Voeg vervolgens het gehackt toe en bak enkele minuutjes mee. Voeg vervolgens de paprikablokjes en maïs toe en na een minuut de saus. Even een aantal keer omscheppen en dan is de vulling gereed.

RONDE 2 Snijd de broodjes door midden en beleg met de vulling. Bestrooi met kaas en leg er enkele jalapeños plakken op. Schuif het belegde deel en de bovenkant van de broodjes los van elkaar in de oven en bak volgens de bereidingstijd op de verpakking. Na de oventijd kun je er eventueel nog wat tortillachips op leggen voor het krokantje. Vouw vervolgens de twee helften op elkaar, even aandrukken en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s