Courgette venkelsoep

Ook al is het nog geen venkelseizoen, dit is wel een heel erg lekker voorjaar soepje. En ja, het is inderdaad ook nog geen voorjaar maar manifesteren kun je leren toch? Ik denk dat iedereen het wel met mij eens is dat we wel weer genoeg hebben van deze (natte) sneeuw periode, of niet? Dus… ik trap gewoon alvast het zonseizoen af met deze heerlijk courgette venkelsoep. Ziet ie er niet heerlijk uit?! En die bieslookbloem, die doet het ‘m he! Enkele kruiden in mijn kruidenbak zijn alweer aanwezig, waaronder bieslook. En wist je dus dat als je bieslook laat doorgroeien, dat er dan groeien prachtige eetbare bloemen aan de toppen. Gooi deze niet weg maar voeg ze toe in een salade, op als garnering op deze soep, o.i.d. Daar ga je geen spijt van krijgen! XXX

Ingrediënten
(4 – 6 personen)

 • 2 courgette
 • 1 venkelknol
 • 1 zoete aardappel
 • 1 witte ui
 • 2 knoflooktenen
 • 1 liter bouillon
 • Verse bieslook (15 sprieten)
 • Peper (en zout naar smaak)
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 30 min bereiding

Keukenhulpjes

Staafmixer
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook alvast 1 liter water m.b.v. de waterkoker en bereid de bouillon voor (2 blokjes). Schil de zoete aardappel en snijd alle groente in reepjes of blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. En snijd de bieslook in reepjes.

RONDE 1 Verwarm olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en verse bieslook. Voeg na enkele minuten de zoete aardappel toe. Bak even kort mee en voeg dan de courgette en venkel toe. Schep een aantal keer goed om en schenk dan de bouillon erbij. Draai het vuur laag en laat ca. 20 minuten op laag vuur doorkoken.

RONDE 2 Draai het vuur uit en pureer de soep m.b.v. een staafmixer (of blender). Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over de kommen, garneer met nog wat verse bieslook en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s