Diner

Mexicaanse quinoa ovenschotel

Mexicaanse quinoa schotel

Zondag, tijd voor een nieuw recept! Simpeler dan dit gerecht ga je het echt niet krijgen. En dat met ingrediënten die je bijna altijd standaard in huis hebt. Ideaal ook om de voorraadkast leeg te maken en groentelade ook op te ruimen. Het recept ziet eruit als een lasagne, maar met Mexicaanse smaken. Zo voegde ik bonen en rijst toe,…

Ga naar recept
Bloemkool wings tacos

Bloemkool wings tacos

Het is lang geleden dat ik zo snel na het bereiden van een gerecht een recept heb gedeeld. Dat kan natuurlijk maar één ding betekenen…. DIT WIL JE! Ik app ook eigenlijk nooit naar mijn vrienden dat ik iets heb gemaakt wat zij móeten proeven, maar vanavond deed ik het. En daar kwam uiteindelijk zelfs een geplande eet-date uit waar…

Ga naar recept
Vegan shakshuka met tempeh

Shakshuka met tempeh

Wat een heerlijk dagje heb ik achter de rug. Althans, hij is natuurlijk nog niet voorbij maar tot nu toe geniet ik iedere seconde. Stijn heeft dit weekend weer dienst dus ik ben op mezelf aangewezen. Vanmorgen ben ik bij mijn lieve vriendinnetje baby gaan knuffelen, daarna naar de markt geweest voor de wekelijkse boodschappen, bij thuiskomst een heerlijke salade…

Ga naar recept
Pita's met gebakken aubergine

Pita’s met gebakken aubergine

Gebakken of eigenlijk gefrituurde aubergine kende ik alleen maar vanuit de Spaanse keuken, berenjas con miel. Ik heb verder nooit nagedacht om deze vlezige groente ook voor andere gerechten te gebruiken. En toen zag ik het recept van Bensvegankitchen en dat móest ik proberen. Gek genoeg rook de gebakken aubergine (in heel veel olijfolie) naar pannenkoeken, de geur waar je…

Ga naar recept
Fajitas met tex mex reepjes

Fajitas met tex mex reepjes

Het is feest deze week! Van het vroegere opstaan pluk ik echt mijn vruchten, in ieder geval voor mijn blog. Niet één maar zeker twee nieuwe recepten launches deze week. Jullie zullen vast blij met mij zijn! Dit keer een heel kleurrijk recept want je weet wat ze zeggen; het oog eet het eerst. Of was het je neus? Bij…

Ga naar recept
Moussaka met bechamelsaus

Moussaka met bechamelsaus

De eerste keer moussaka maken was voor mij een bevestiging dat ik dingen in mijn hoofd groter of moeilijker kan maken dan dat ze uiteindelijk zijn. Funny, but it is true! daarnaast vind ik het super moeilijk maar ook interessant om een gerecht te maken terwijl ik het “authentieke” gerecht niet ken. Zowel qua smaak niet als qua bereiding. En…

Ga naar recept
Spicy Thaise Noedelsalade

Spicy Thaise Noedelsalade

Ik heb dit recept onderhand al voor drie verschillende gezelschappen gemaakt en hij viel zo goed in de smaak, dat ik ‘m uiteindelijk natuurlijk wel met jullie wil delen. Dit moet je namelijk thuis ook maken. Ideaal als salade naast al het andere BBQ lekkers. En dikke tip van flip; maak wat extra’s zodat je de dag(en) ernaar ook nog…

Ga naar recept
Naan met portobello shawarma

Naan met portobello shawarma

Het is al even geleden dat ik dit gerecht heb gegeten en via mijn verhaal al heb gedeeld met jullie. Iedere keer denk ik weer, ojaa deze móet ik delen maar dan komt er weer een ander recept tussendoor dat ik ook móet delen. Struggles van een food blogger!Ik eet normaal gesproken vanuit het seizoen en portobello’s zijn inderdaad niet…

Ga naar recept
Kip kerrie van pulled jackfruit

Kip kerrie van pulled jackfruit

Ik hoor vaak veel mensen zeggen dat ze niet goed weten hoe jackfruit te bereiden. En dat men vervolgens na bereiding de jackfruit nog te zoet of te zacht vindt. Fijn voor jou dus dat ik met jackfruit aan de slag ben gegaan om op zoek te gaan naar die “echte” pulled structuur. En ik moet toegeven, het is mij…

Ga naar recept
Bietenwrap

Groente tortilla torentjes van Santa Maria

Lieve foodlovers! Het is weer tijd voor een recept. En wel een hele bijzondere want ik mocht eindelijk samenwerken met een merk dat ik zelf heel graag gebruik in mijn keuken en dus dolgraag mee samen wilde werken. Ik heb al wat stille hints op mijn Insta story gezet afgelopen week, waaronder #texmex en #vivalamexico. Ik heb Mexico zelf nog…

Ga naar recept
Knoflook noedels

Knoflook Noodles

Goedenavond lieve mensen! Het is alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie heb gedeeld. Het is onwijs druk op mijn werk waardoor ik veel lange dagen maak en op de dagen en uren dat ik niet werk, geniet ik van de tijd thuis met Stijn en onze katjes en besteed ik ook de nodige uurtjes aan crossfit.…

Ga naar recept
Pumpkin-spice pompoensoep

Pumpkin-spice pompoensoep

Goedemorgen lieve mensen! Ik vond het deze ochtend weer eens tijd voor een nieuwe en onwijs lekker recept. En om dan maar meteen in de herfstsferen te belanden en dus ook in het pompoenseizoen te blijven, toverde Stijn een doodgewone pompoensoep om in een superlekkere pumpkin-spice pompoensoep. Ik weet niet of het al een ding is anders maak ik er…

Ga naar recept
Pompoenrisotto

Pompoenrisotto met Violife Parmezaanse Kaas

Violife, een bekend begrip voor mij ter vervanging van kaas, boter en andere zuivelproducten. Violife betekent leven in het kwadraat en staat voor al het goede in het leven. Laat eten nu net mijn leven zijn en ik al heel veel heerlijke gerechten met dit product heb mogen bereiden waaronder deze heerlijke pompoenrisotto met vegan parmezaanse kaas. De geur van…

Ga naar recept
Vegan köfte met peas maker stukjes

Köfte van Peas Maker stukjes

Peas maker??? Ik hoor je denken, wat is dit in godsnaam. Het is eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden: stukjes gemaakt van erwten en ook tuinbonen. Ik volg dit account al een tijdje en ook bij de andere foodies zie ik dit veelzijdige product vaker voorbijkomen. En zo liep ik van de week ook tegen een köfte recept aan…

Ga naar recept
Frietje stoof van pulled oats

Frietje Stoof van Pulled Oats

Goeieeee avond! Qua samenwerkingen was het even stil vanuit mijn kant. Maar ik kreeg er vorige week weer twee aangeboden. De ene was het uitproberen van de nieuwe AH vegan lunchsalade, spicy mango, en dat was echt een toppertje. Zo’n toppertje zelfs dat ik die twee keer afgelopen week gegeten heb. De tweede samenwerking is weer een herhaling en wel…

Ga naar recept
Groentequiche met tofu en zoete aardappel

Groentequiche met Tofu en Zoete Aardappel

Herfst weer vraagt om herfstige gerechten. Wat dacht je van deze quiche op basis van tofu, Kala Namak, zoete aardappel en nog meer andere lekkere groentjes?! Het weer is echt ineens omgeslagen. Ik meen mij te herinneren dat wij 1,5 week geleden nog heerlijk met 20 graden buiten liepen in de zon en nu staat bij ons thuis sinds gisteren…

Ga naar recept
Enchiladas met vegan gehakt

Enchiladas met Beyond Mince

Lieve mensen, het is nu echt tijd voor een nieuwe receptje. Ik had van tevoren niet bedacht dat ik zo weinig tijd en energie zou hebben om mijn blog te onderhouden. Ergens baal ik daarvan, maar ergens is het ook oké. Er staat namelijk genoeg anders lekkers online dus even een weekje niks nieuws moet kunnen toch?! Ik at deze…

Ga naar recept
Gevulde paprika met feta

Gevulde Paprika met Spinazie, PB Feta en Walnoten

Oké, to be completely honest heb ik dit recept niet deze week gegeten. Maar ik heb ‘m wel al heel lang geleden, lees 2 weken, beloofd te delen. Sorry not sorry guys! Maar je weet wat ze zeggen… Des te langer je op iets moet wachten, des te lekkerder het is. En ik beloof je, dit is er zo’n eentje…

Ga naar recept
Japanse salade met sambal goreng tempeh

Aziatische Salade met Sticky Tempeh

Wat een week, wat een week! Mijn focus deze week lag voornamelijk op werk en sporten dus dat was voor jullie vast wel te merken. Mijn IG is denk ik nog nooit zo stil geweest. Ik vind het dan ook best moeilijk om dat los te laten, omdat ik het graag doe en ook graag anderen inspireer met wat ik…

Ga naar recept
Oosterse courgettesoep

Oosterse Courgettesoep

Ik zit momenteel op een vrij bijzondere locatie dit recept uit te werken. Hartje Schiedam, op een bankje dat tegen het raam van de tattooshop aan staat. Stijn ligt namelijk binnen want hij krijgt een nieuwe tattoo. Hij wordt echt zo vet. Er zit een schedel, mandala en gerbera’s in verwerkt, wat “toevallig” mijn favoriete bloem is – de charmeur.…

Ga naar recept
Pasta avocado pesto gepofte tomaten

Tagliatelle met Avocado-Pesto

Mijn op een na laatste dag vrij is dan toch bijna voorbij en dat betekent dat er ook een einde komt aan mijn VIJFENHALVE WEEK vrij. En dat betekent……. Op tijd naar bed (in de vakantie doe ik dat ook alleen iets minder “streng”), wekker zetten, make-up op, fatsoenlijke kleding aan en naar werk gaan. En niet zo maar werk,…

Ga naar recept
Bao bun met jackfruit en hoisin

Bao Bun met Jackfruit

Het is weer weekend, dus tijd voor nog meer lekkers. In het weekend vind ik het leuk om de tijd te nemen om iets uitgebreider te koken. Zo maakte ik vorige week vrijdag deze heerlijke bao buns met jackfruit en pickled veggies. De buns kun je gemakkelijk zelf maken, maar ik had nog een aantal diepvries buns liggen van de…

Ga naar recept
Beyond Mince Mexican Smash Burger

Beyond Mince Mexican Burger Smash

Het klinkt als een mondvol en het was ook een mondvol LEKKERS! Ik werd door Beyond Meat uitgedaagd voor een ‘How do you smash’ challenge. Even voorstellen: Waarschijnlijk ken je Beyond Meat al wel van hun Beyond Burgers, maar nog niet van hun Beyond Mince oftewel plantaardig en duurzaam gehakt. Ik hou zelf wel van een burger met wat spice…

Ga naar recept
Pittige rode linzensoep

Pittige Rode Linzensoep

Yes, we’re back!!! Het lukte mij helaas niet om gisteren al een nieuwe recept post te doen, dus die heb ik maar voor vandaag bewaard. Want ondanks dat ik vakantie heb (tot 1 september, zo chillll), heb ik wel een aantal zaakjes die ik wil regelen nu ik daar de tijd voor heb. Waaronder van de zon gebruik maken als…

Ga naar recept
Noedelsoep met paddenstoelen

Noedelsoep met Paddenstoelen

Ik had eigenlijk gepland staan om een nieuw BBQ recept met jullie te delen omdat ik van de week heerlijk heb staan BBQrellen in de tuin. Op twee verschillende dagen bereidde ik onder andere 3 verschillende BBQ salades waarvan eentje die nog niet online staat. Maar gezien het weer in Nederland momenteel laat ik die maar even achterwege voor wanneer…

Ga naar recept
Snelle noedels groenteroerbak

Snelle Noedels Groenteroerbak

Dit is echt een perfecte hap voor wanneer je na het werk nog plannen hebt, zoals bijvoorbeeld op een vrijdag, en ff snel iets wilt eten. Sowieso ben ik echt gek op Aziatische gerechten. En al helemaal wanneer ze even snel klaar zijn als dat ze op zijn. Ik loop vaak langs het 35% kortingschap bij de Albert Heijn om…

Ga naar recept
Geroosterde zoete aardappel met tomaten-limoensaus

Ottolenghi’s geroosterde zoete aardappel in tomaten-limoensaus

Mijn inspiratie was afgelopen week ver te zoeken. En de week ervoor trouwens ook. De oorzaak hiervan is bij mij 9/10 keer stress. En bij gebrek aan inspiratie ervaar ik ook gebrek aan kooklust en grijp ik dus heel snel naar Thuisbezorgd of Deliveroo. Zonde van het geld, want het eten wat daarop staat is niet bepaald gezond en er…

Ga naar recept
Soba noodles bowl

Soba Noodles Bowl

Ik at afgelopen week weer een aantal gerechten uit één van mijn vele kookboeken. Ik betrap mezelf er namelijk op dat ik vrij weinig uit kookboeken kook, ondanks dat ik er voldoende in huis heb en ook nieuwe blijf bij kopen hahaha. Ik vind het denk ik te leuk om zelf recepten te verzinnen, te bereiden en vervolgens uit te…

Ga naar recept
Gnocchi met zelfgemaakte groene pesto en groene asperges

Gnocchi met zelfgemaakte groene pesto

Nog eentje in de categorie snel en superlekker is deze gnocchi met groene asperges en een zelfgemaakte groene pesto. Toegegeven dat het (groene) aspergeseizoen wel al ten einde is, is het soms best oké om buiten de lijntjes te kleuren oftewel buiten het seizoen om te eten. Wie weet heeft jouw lokale groenteboer of de groenteboer op de markt ze…

Ga naar recept
pasta rode pesto

Snelle Pasta met zelfgemaakte Rode Pesto

Ik stond laatst met een kant en klaar potje rode pesto in mijn handen en las de ingrediënten. Ik heb er nooit echt bij stilgestaan wat erin gaat. Van groene pesto weet ik dat wel maar rood, tja… rode basilicum blaadjes bestaan natuurlijk niet hahaha. Kwam er dus achter dat dit heel makkelijk zelf te maken is aangezien je gemakkelijk…

Ga naar recept
Spitskoolpakketjes met five spice saus

Spitskoolpakketjes met five-spice saus

Ik vind het zo ontzettend vet wanneer een recept dat ik zelf bedacht heb, ook in één keer goed uitpakt. Misschien leuk om te vertellen hoe ik mijn maaltijden bedenk, want als vrienden komen eten of ik kom bekenden tegen, is het eerste wat zij vragen of ik echt alles zelf bedenk. YUP, I DO! Ik haal heel soms mijn…

Ga naar recept
Zoete aardappel stoofpot met linzen

Zoete Aardappel Stoofpot

Vanavond verzamelen Nederlanders zich weer massaal voor de buis om de tweede EK wedstrijd van het Nederlands Elftal te kijken. Ben jij ook al aangestoken met de Oranjekoorts? Ik ben opgegroeid in een sportlustige familie. Maakte niet uit welke dag van de week het was, er stond altijd wel sport op tv aan of we stonden zelf ergens langs het…

Ga naar recept
Couscoussalade met visvrije tonijn

Couscoussalade met visvrije tonijn

Het moet niet gekker worden, maar na een roomvrije roomboterkoek is het tijd voor een couscoussalade met visvrije tonijn. Ondanks dat er in deze versie geen echte vis in zit, kom je qua eiwitten en omega 3 vetzuren niets te kort. Afgelopen week waren de no-tuna blikken van SeaSoGood ook in de aanbieding dus mocht je nog niet weten wat…

Ga naar recept
Pasta aglio e olio met vegan parmezaanse kaas

Pasta Aglio e Olio met gepofte tomaten

Een lange en vooral warme werkdag achter de rug én ook nog eens geen tijd gehad om boodschappen te doen? Buiten de trostomaten heb ik deze ingrediënten ALTIJD in huis. Heb je dit niet, zou ik het je van harte aanbevelen want deze gemakkelijke VETlekkere pasta wil je iedere dag wel op je bord hebben.Dit is zeker geen lieverd voor…

Ga naar recept
Vegan hotdog aziatisch

Asian Hotdog

In de categorie easy-to-go en easy-to-make: de Aziatische hotdog. Echt zo f*cking simpel maar zó ontzettend lekker dat je er het liefste 2 van eet. Maar ja, da’s voor mij iets te veel van het goede. Dit recept bestaat uit 6 (bijna) kant-en-klare producten dus makkelijker kan ik het echt niet voor je maken. Ik heb deze Aziatische hotdog al…

Ga naar recept
Pokebowl met vegan zalm sashimi

Pokébowl met Zalmon Sashimi

Ik ben echt gek op sushi! Ik trakteerde mezelf vroeger dan ook heel vaak op sushi. Lunch, avondeten, als snack.. echt waar, je kon mij er op ieder moment van de dag voor wakker maken. Achteraf denk ik dat ik het ook gewoon zo lekker vond omdat ik ieder stukje flink onderdompelde in een bakje sojasaus met wasabi erin. En…

Ga naar recept
Gevulde courgette met vegan kaas

Gevulde courgette

Iedereen is vast wel al bekend met een gevulde aubergine. Maar zijn jullie ook bekend met het concept van een gevulde courgette? Ik at dit een jaar geleden voor het eerst en ik was verbaasd hoe lekker dit is. Die keer kwam de gevulde courgette weliswaar uit een Josper Grill. Voor mij toen nog een onbekende innovatie uit de Spaanse…

Ga naar recept
Bloemkool pastinaak soep

Bloemkool Pastinaaksoep

Soms kan simpel zo ontzettend lekker zijn! Dit zijn misschien niet de eerste ingrediënten waar je aan denkt voor in een soep, maar wel erg lekker. Oh en had ik al gezegd dat dit ook een erg vullende en romige soep is zonder gebruik van sojaroom? Pastinaak zorgt voor een licht kruidige smaak en ook zodat de soep goed bindt…

Ga naar recept
Miso aubergines

Miso Aubergines uit de oven

Oh wat was dit een feestje uit de oven zeg! Ik heb al eerder een recept gemaakt (nog niet gedeeld – to be continued) met miso aubergine, maar die was gebakken in een pan en combineerde ik met vegan kipstuckjes, rijst en cashewnoten.  En dat was al lekker, maar uit de oven is wel echt een goudmijntje hoor. Ik heb…

Ga naar recept
Vegan Vietnamese loempia's

Vietnamese Loempia’s

Wat vind ik de Aziatische keuken toch een feest! De smaken zijn stuk voor stuk geweldig en deze keuken biedt ook heel veel mogelijkheden voor veganisten. Misschien komt het ook omdat alles met lekker veel olie en umami flavours bereid wordt. Ik ben gek op die umami geur en smaak, al kan ik ook onwijs genieten van het zoete van…

Ga naar recept
Karaage Oesterzwam Japans

Karaage van Oesterzwam

Een recept dat tegenwoordig niet meer mag ontbreken wanneer er een Asian Food Night georganiseerd wordt, is deze karaage van oesterzwam. Als ik hierover vertel tegen vrienden en kennissen (I do) dan kijken ze mij heel raar aan bij het woord karaage. Maar als ik dan vertel dat het een krokant kip frituurhapje is uit de Japanse keuken dan hoor…

Ga naar recept
Sperziebonen pompoen couscous

Pompoen-Sperziebonen schotel

De lente en zomer laten wel erg lang op zich wachten vind je niet? De veelbelovende zon en warmte die we in februari en maart voelden en zagen, daar is momenteel geen spoor meer van te bekennen. Ook met dit nog niet zo zomerse weer moeten we goed voor onszelf zorgen. Ik vind dit dan ook een heel passend gerecht…

Ga naar recept
Citroen risotto met groene asperges

Citroenrisotto met gegrilde groene asperges

It’s a beautiful day to deel dit heerlijke lente recept. Oké, misschien past het recept niet echt bij het bipolaire weer van vandaag. Zon, regen, donkere lucht, wolken, blauwe lucht, zon….. Ik snap er echt niks meer van. Koud is het gelukkig in ieder geval niet en als het droog is, is het best chill om deze maaltijd buiten op…

Ga naar recept

Groene Currysoep

Ik proef op donderdag vaak het weekend al, maar ook de vermoeidheid van de (werk)week. Ik merk dan ook dat ik niet altijd zin heb om super uitgebreid te koken. Dus laat dit nu eens het perfecte maaltje voor de donderdagavond zijn! Een heerlijke Thaise maaltijdsoep boordevol groentjes en ook erg smakelijk! De tientallen verschillende curry’s met rijst kent iedereen…

Ga naar recept

Witte Aspergesoep

Vorige week deelde ik al een heerlijk bordje witte asperges met citroenboter saus, een vegan gehaktbal en roseval aardappeltjes met jullie. De titel maakt het geen geheim meer helaas. Maar welke maaltijd verder dit seizoen zeker niet vergeten mag worden is huisgemaakte aspergesoep. Aspergesoep staat bekend om uiteraard haar asperges, maar ook de romigheid van het soepje. Er gaat normaal…

Ga naar recept

Bao Buns met Sumatraanse Rendang

Ik kreeg heel veel vragen naar het recept van mijn avondeten van gisteren. Was eigenlijk niet van plan deze nu te delen, maar duty calls wanneer hongerige mensen zich melden. En nu kun je ze gelijk meenemen op je boodschappenlijstje van vandaag zodat jij vanavond ook kan smullen. Normaal gesproken maak ik zelf mijn bao buns want dat is supermakkelijk…

Ga naar recept

Witte Asperges met citroen-botersaus

Jaaaa!! Ze zijn er weer. Het witte goud! Ieder jaar laat ik mezelf weer verleiden om ze gelijk bij de eerste oogst in huis te halen. Betaalbaar zijn ze dan (nog) niet, maar ik wacht ongeveer een jaartje tot dat ik ze weer kan eten en laat ik ze nu ook nog eens onwijs lekker vinden. Kan ik dus niet…

Ga naar recept

Lasagne met bechamelsaus

Och, ik ben zo lang op zoek geweest naar een fatsoenlijke vegan kaas die je in de supermarkt kan kopen en die dan ook zo lekker korkant wordt in de oven in plaats van een soort smeerkaas wanneer je ‘m verwarmt. Het blijkt dus dat Albert Heijn een plantaardige rasp, eigen merk, verkoopt die hiervoor perfect is. Niet speciaal als…

Ga naar recept

Doperwten-Munt Soep

Op zoek naar een snelle en gezonde lunch? Probeer dan eens deze doperwten-munt soep. Ik gebruik hiervoor twee soorten erwten namelijk doperwten (duh) en spliterwten. Mocht je nu denken, jeetje wat gaat daar veel bouillon in. Dat klopt! De spliterwten zijn gedroogde erwten en zullen daarom een hoeveelheid water in zich opnemen. Vandaar dat er nogal wat bouillon voor nodig…

Ga naar recept

Bao Buns met Pulled Oats Smoor

Ohhhh jongens, ik ben zo enthousiast! Mijn eerste samenwerking was een feit. Ik was gevraagd om voor het Finse bedrijf Gold&Green Foods hun vernieuwde Pulled Oats onmisbaar te maken in de vegetarische en/of veganistische keuken. Op hun eigen website hebben ze al een kleine verzameling aan receptjes staan zoals een nachoschotel, een macaronischotel of een heerlijk roerbakgerecht. Diegenen die de…

Ga naar recept

“Daging” Smoor van Pulled Oats

Wie wist dat je met Pulled Oats zoveel plezier kan hebben? Ik in ieder geval niet. Tot dat ik de vernieuwde Pulled Oats van Gold&Green Foods mocht proberen. En ja, voor de tweede keer. Ik maakte al de overheerlijke “daging” smoor bao buns en ik vond het zo lekker dat ik er ook iets anders mee wilde maken. Een gerecht…

Ga naar recept

Parelcouscous met Salsa Verde

Dit is echt een mega simpel, smaakvol en snel gerecht en ook hier blijkt weer dat kruiden onmisbaar zijn in de keuken. Het lijkt op het eerste gezicht misschien op een eenvoudig bordje parelcouscous met gegrilde groentjes en een groen sausje maar niets is minder waar. Ik bedacht er een heerlijke salsa verde bij die het gerecht zo veel goeds…

Ga naar recept

Truffelrisotto met Port Champignons

Verras jezelf of je lief vanavond eens met dit culinaire maaltje. Zoals ik bij mijn andere risottogerecht aangaf, is risotto mijn tweede favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken. Ook omdat je dit gerecht eindeloos kan veranderen en aanpassen naar eigen smaak. Toch heeft nog geen enkele combinatie de eerste plek van pizza kunnen winnen, maar deze smaakcombinatie komt toch aardig…

Ga naar recept

Knolselderijsoep met Peer

Aparte combinatie zou je denken toch? Een soep met groente en fruit… Ik had het zelf ook nog nooit klaargemaakt. Maar na het succes van deze soep, durf ik dit zeker vaker te doen. Peer heeft van zichzelf een lekkere knetterige (geen idee hoe ik dit anders moet omschrijven haha) en sappige structuur. En die knetterige structuur is precies wat…

Ga naar recept

Spaghetti Carbonara

6 april was het ‘International Carbonara Day’, dus maakte ik natuurlijk carbonara. Hoe iets simpels en snels zó lekker kan zijn! Soms is het voldoende om één poging aan een nieuw recept te wagen omdat het zo damn good is. En waar het om draait in mijn keuken is niet te veel poespas en toegankelijkheid voor ieder kookniveau. Vroeger maakte…

Ga naar recept

Gnocchi met balsamico spruitjes

Sinds ik begonnen ben met ‘A Friend’s Kitchen’ en ik daardoor ook meer andere bloggers/foodies ging volgen, zag ik dat écht veel mensen dit eten. Ook veganisten. Hoe is het mogelijk dacht ik? Ik had het zelf namelijk nog nooit gegeten want op iedere gnocchi-verpakking die ik in handen had in de supermarkt stond op het etiket ‘melkzuur’. Ik interpreteerde…

Ga naar recept

Spinazie Soep

Toen ik mijn vriend net leerde kennen, weet ik nog heel goed dat hij absoluut niet dol was op soepen. Ik heb niet verder gevraagd wat de reden hiervan was. Misschien ook wel expres want alles valt (af) te leren. Ik kan van soep van tijd tot tijd echt van genieten. Vooral in de herfst en wintermaanden. En zeker wanneer…

Ga naar recept

Broccoli-Courgette Soep

Broccoli wordt door ons Nederlanders best veel gegeten en je kunt er ook heerlijk mee variëren wat betreft de bereidingswijze. Veel mensen bereiden alleen de roosjes van de broccoli omdat hier de meeste voedingsstoffen opgeslagen zijn, maar wist je dat je de steel ook kunt bereiden? Het is in ieder geval een supergezonde groente! De groente bevat veel antioxidanten waaronder…

Ga naar recept

Gevulde Aubergine

Fun fact! Aubergine wordt door sommige Vlamingen en Nederlanders ook wel eierplant genoemd, afgeleid van het Engelse woord ‘Eggplant’. Best een gekke vergelijking aangezien de aubergine in de supermarkt/op de markt te herkennen is aan zijn paarse en ovalen vorm met een groen kroontje. Nu schijnen er dus ook wilde-aubergines te bestaan die wat weg hebben van kippeneieren, vandaar de…

Ga naar recept

Streetfood Tacos

TACOS!!! Ik ben zelf nog nooit in Mexico geweest, maar ik heb mij door verschillende food series op Netflix heel vaak in Mexico gewaand. Dit land staat dus zeker nog op mijn verlanglijstje als vakantietrip. Ik denk te weten dat daar op iedere hoek van de straat wel een een kraampje staat dat streettacos verkoopt. YAMMMM.Ik ben dus ook niet…

Ga naar recept

Gevulde portobellos

Voor de oer-Hollander is dit misschien (nog) niet een bekend product. Portobello is eigenlijk een volgroeide versie van de kastanjechampignon, waarvan de hoed volledig geopend is. Het heeft een vlezige structuur en voornamelijk nootachtige smaak. Dit is dus ook een goede vervanger voor pulled-meat, evenals bijna alle eetbare paddenstoelen. Dit is een kei lekker, licht en toch vullend gerecht. En…

Ga naar recept

Shepherd’s Pie met zoete aardappel

Ik had dit gerecht zelf nog nooit gegeten totdat mijn schoonmoeder ‘m een paar jaar geleden voorschotelde. Daardoor vond ik het ook best lastig om de smaak te bepalen wanneer je zelf nog nooit een échte echte hebt geproefd. Gelukkig kreeg ik van mijn vriend na het proeven van mijn versie het compliment dat ie heel dicht in de buurt…

Ga naar recept

Roti met tempeh

Roti is denk ik het meest bekende Surinaamse gerecht dat veel Nederlanders graag eten. Maar wat die mensen waarschijnlijk niet weten en wat ik ook niet wist, is dat de naam roti niet verwijst naar het gerecht maar naar het ongerezen platbrood dat bij dit gerecht wordt gegeten en vaak dient als vork/lepel. Wat ik ook niet wist is dat…

Ga naar recept

Jambalaya met bonen

Ik had er zelf tot ongeveer een jaar geleden nog nooit van gehoord, maar ik kwam er dus achter dat dit één van mijn papa’s favoriete gerechten is. Jambalaya klinkt in mijn oren vrij exotisch en ziet er ook erg exotisch uit door z’n aardse en felle groente kleuren. Helaas is het verhaal achter het gerecht minder exotisch dan men…

Ga naar recept

Pasta arrabiata Verdure

Oftewel een pittige pasta met groentjes! Pasta is denk ik by far het meest favoriete gerecht van mijn vriend. Het liefste, gewoon voor de lekker, eet hij zijn pasta alleen met kaas. Laten we het erop houden dat dat alleen in zijn studententijd gebeurde of wanneer de baas van huis is. Ik vind dit een onwijs lekkere variant op de…

Ga naar recept

Indiase curry met geroosterde bloemkool

De Indiase keuken vind ik nog steeds zwaar underrated, terwijl het een keuken is met de lekkerste en meest verse kruiden en specerijen. En laat me niet beginnen over de prachtige terracotta-achtige kleuren van de gerechten. Naast de bekende tikka masala’s, butter chicken en kip tandoori gerechten is curry ook zeker geen onbekende. En dan bedoel ik niet het gele…

Ga naar recept

Nasi met krokante tofu

Tijd voor nasi! De naam nasi goreng komt uit het Indonesische en Maleisische taalgebied: “nasi”, dat gekookte rijst betekent, en “goreng”, dat gebakken betekent. Wist je dat dit gerecht in Indonesië wordt gezien als nationaal gerecht? Mocht je dit dus ook zo fantastisch vinden net als ik, dan zou ik dit land zeker op je to-do lijstje zetten. Ik heb…

Ga naar recept

Saté tempeh ketjap

Dit is een lekkere creatie van saté babi alleen dan natuurlijk zonder varkensvlees. Een superlekker en simpel Oosters recept waar niet veel voor nodig is. Ik heb gekozen om de marinade uitsluitend met gedroogde kruiden te maken maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om er een aantal voor verse te vervangen. Of je doet het gewoon beide voor…

Ga naar recept

Pompoen-Kerrie soep

Herfst is echt mijn favoriete seizoen wat betreft groenten en natuurlijk ook de verandering van de natuur. De knollen, kolen, aardappelen, bonen, bieten, wortelen en niet te vergeten de pompoenen liggen in overvloed op de houtenplanken van de marktkarren. Wat een geweldig kleurrijk gezicht is dat toch altijd. En dan niet te vergeten de stralende “wintersport-ochtenden”, zoals mijn vriend dat…

Ga naar recept

Tomatenrisotto met gegrilde groente

Ik denk dat wanneer ik een keuze zou moeten maken wat mijn tweede favoriete gerecht uit de Italiaanse keuken is dat ik dan voor risotto zou kiezen. En echt in alle geuren, kleuren en smaken. Risotto is een bekend rijstgerecht uit Noord-Italië. Het is niet heel moeilijk om te bereiden en toch zijn er niet veel mensen die dit snel…

Ga naar recept

Lente salade met peer

Oh de eerste zonnestraaltjes van 2021 hadden zich al vroeg in februari voor het eerst laten zien. En wat was dat genieten zeg! Ik heb echt al een beetje een bruine toet gekregen. Hopelijk zet dit weer door tot aan oktober! En hopelijk mogen we snel weer gewoon naar buiten en op het terras zitten. Oké, ik dwaal af…. Vanwege…

Ga naar recept

Pannenkoeken

Wie lust ze niet?! Pannenkoeken zijn niet alleen in Amerika maar ook in Nederland razend populair.  Je kunt ze eten als ontbijt, als lunch en zelfs als avondeten. Gezien Nederlanders op alles graag een “sausje” aanbrengen, blijft ook de pannenkoek niet ongeschonden. Zo zie je met stroop, poedersuiker, appel en rozijnen, chocolade, vers fruit en siroop/honing, kristalsuiker, jam en de…

Ga naar recept

Quiche lorraine

Ik was vroeger echt verzot op de quiche lorraine. Gewoon als simpel hapje op zondag tijdens de Eredivisie, als makkelijke lunch of heerlijk als avondeten. Dit gerecht kun je echt op ieder tijdstip van de dag eten. Gezien ik al enige tijd vegetariër/veganist ben, had ik dit gerecht al super lang niet gegeten. Eerlijk toegegeven had ik gewoon onwijze cravings…

Ga naar recept

Hé hallo!

Ik ben Isabel! Welkom op mijn blog-pagina. Op deze pagina vind je een verzameling aan veganistische diner recepten die iedereen in het alledaagse leven kan bereiden. Of je nu fulltime moeder/vader bent, parttime of fulltime werkt of dat je zelf weinig inspiratie hebt wat nu te eten. Ik hoop jou te kunnen inspireren een duurzamere keuze te maken qua voeding en hopelijk kun jij zo ook weer jouw vrienden en familie inspireren. Want je hoeft geen vegan te zijn om vegan te eten!

© A Friend’s Kitchen 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s