Parelcouscous met geroosterde pompoen
Happy Halloween! Niet dat er vanavond iets te vieren valt, maar ik vond dit recept wel toepasselijk bij de dag van vandaag. Ik maakte dit gerecht twee weken geleden toen ik thuiswerkte en zin had in een megalekkere én niet-standaard lunch. Bij gebrek aan inspiratie en tijd denk je bij een lunch al snel aan toast met vegan beleg of…
Ga naar receptNaan met portobello shawarma
Het is al even geleden dat ik dit gerecht heb gegeten en via mijn verhaal al heb gedeeld met jullie. Iedere keer denk ik weer, ojaa deze móet ik delen maar dan komt er weer een ander recept tussendoor dat ik ook móet delen. Struggles van een food blogger!Ik eet normaal gesproken vanuit het seizoen en portobello’s zijn inderdaad niet…
Ga naar receptAvocadotoast met geroosterde kikkererwten
Je hoeft echt geen vakgeleerde chef te zijn om een vullende en lekkere vegan lunch op tafel te zetten. De ingrediënten liggen meestal al standaard in de (koel)kast en dat geldt dus ook zo voor deze simpele doch superlekkere avocadotoast met hartige geroosterde kikkererwten. Helaas niet zo’n handige maaltijd om mee te nemen naar werk, maar gelukkig hebben we tegenwoordig…
Ga naar receptPita BPK met mosterdmayo
Het klinkt misschien niet sexy, maar smakelijk was het zeker! De Pita BPK oftewel; Boterhamworst Paprika en Kaas. Ik sluit de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel af met een gepimpte klassieker van mij. Vroeger vond ik een boterham met een goeie laag boter en dan “verse” worst ontzettend lekker om te eten. Boterhamworst was ook altijd in onze koelkast…
Ga naar receptBroodje Spicy Chicken
Bij mij op kantoor is dit denk ik het meest geliefde broodje dat iedere vrijdag besteld wordt. Vrijdag vieren wij namelijk altijd broodjesdag. Nu eet ik natuurlijk geen kip en inspireer ik graag anderen om het net even anders te doen. Dus zo ging ik met een collega aan de slag om dit heerlijke broodje na te maken en dan…
Ga naar receptBroodje paddenstoelenragout
Goedenavond lieve mensen! Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Ik had weinig plannen, dus op de zaterdag ben ik vroeg gaan sporten om vervolgens rustig mijn ontbijtshake op de bank met een serie aan op te drinken. Daarna heb ik maar eens de kerstspullen opgeruimd en kreeg ik ineens super veel zin om de woonkamer te restylen. Aardig gelukt…
Ga naar receptPumpkin-spice pompoensoep
Goedemorgen lieve mensen! Ik vond het deze ochtend weer eens tijd voor een nieuwe en onwijs lekker recept. En om dan maar meteen in de herfstsferen te belanden en dus ook in het pompoenseizoen te blijven, toverde Stijn een doodgewone pompoensoep om in een superlekkere pumpkin-spice pompoensoep. Ik weet niet of het al een ding is anders maak ik er…
Ga naar receptKöfte van Peas Maker stukjes
Peas maker??? Ik hoor je denken, wat is dit in godsnaam. Het is eigenlijk precies zoals de naam doet vermoeden: stukjes gemaakt van erwten en ook tuinbonen. Ik volg dit account al een tijdje en ook bij de andere foodies zie ik dit veelzijdige product vaker voorbijkomen. En zo liep ik van de week ook tegen een köfte recept aan…
Ga naar receptGroentequiche met Tofu en Zoete Aardappel
Herfst weer vraagt om herfstige gerechten. Wat dacht je van deze quiche op basis van tofu, Kala Namak, zoete aardappel en nog meer andere lekkere groentjes?! Het weer is echt ineens omgeslagen. Ik meen mij te herinneren dat wij 1,5 week geleden nog heerlijk met 20 graden buiten liepen in de zon en nu staat bij ons thuis sinds gisteren…
Ga naar receptAziatische Salade met Sticky Tempeh
Wat een week, wat een week! Mijn focus deze week lag voornamelijk op werk en sporten dus dat was voor jullie vast wel te merken. Mijn IG is denk ik nog nooit zo stil geweest. Ik vind het dan ook best moeilijk om dat los te laten, omdat ik het graag doe en ook graag anderen inspireer met wat ik…
Ga naar receptOosterse Courgettesoep
Ik zit momenteel op een vrij bijzondere locatie dit recept uit te werken. Hartje Schiedam, op een bankje dat tegen het raam van de tattooshop aan staat. Stijn ligt namelijk binnen want hij krijgt een nieuwe tattoo. Hij wordt echt zo vet. Er zit een schedel, mandala en gerbera’s in verwerkt, wat “toevallig” mijn favoriete bloem is – de charmeur.…
Ga naar receptSnelle Noedels Groenteroerbak
Dit is echt een perfecte hap voor wanneer je na het werk nog plannen hebt, zoals bijvoorbeeld op een vrijdag, en ff snel iets wilt eten. Sowieso ben ik echt gek op Aziatische gerechten. En al helemaal wanneer ze even snel klaar zijn als dat ze op zijn. Ik loop vaak langs het 35% kortingschap bij de Albert Heijn om…
Ga naar receptSnelle Pasta met zelfgemaakte Rode Pesto
Ik stond laatst met een kant en klaar potje rode pesto in mijn handen en las de ingrediënten. Ik heb er nooit echt bij stilgestaan wat erin gaat. Van groene pesto weet ik dat wel maar rood, tja… rode basilicum blaadjes bestaan natuurlijk niet hahaha. Kwam er dus achter dat dit heel makkelijk zelf te maken is aangezien je gemakkelijk…
Ga naar receptBoeren tofu-roerei
Ik vond het weer eens tijd voor een simpele en snelle lunch. Deze kun je de avond van tevoren al bereiden en in een bakje mee naar werk nemen. Of wanneer je thuiswerkt, dan kun je deze natuurlijk op de dag zelf maken.Ik had zelf zin in “ei” maar wilde ook mijn portie groente, die ik normaal gesproken ook bij…
Ga naar receptCouscoussalade met visvrije tonijn
Het moet niet gekker worden, maar na een roomvrije roomboterkoek is het tijd voor een couscoussalade met visvrije tonijn. Ondanks dat er in deze versie geen echte vis in zit, kom je qua eiwitten en omega 3 vetzuren niets te kort. Afgelopen week waren de no-tuna blikken van SeaSoGood ook in de aanbieding dus mocht je nog niet weten wat…
Ga naar receptGroene Salade met IKEA Groenteballen
Geen simpel en snel to-go vandaag, maar wel een super simpele en vullende groene salade voor thuis. Ik heb vorig jaar ooit een keer de vega(n) groenteballen en Zweedse balletjes bij de IKEA gehaald en de groenteballen heb ik nog steeds liggen. Was dus eens tijd om deze ergens in te verwerken. Deze groenteballetjes smaken naar groente (DUHH) en bevatten…
Ga naar receptAsian Hotdog
In de categorie easy-to-go en easy-to-make: de Aziatische hotdog. Echt zo f*cking simpel maar zó ontzettend lekker dat je er het liefste 2 van eet. Maar ja, da’s voor mij iets te veel van het goede. Dit recept bestaat uit 6 (bijna) kant-en-klare producten dus makkelijker kan ik het echt niet voor je maken. Ik heb deze Aziatische hotdog al…
Ga naar receptPokébowl met Zalmon Sashimi
Ik ben echt gek op sushi! Ik trakteerde mezelf vroeger dan ook heel vaak op sushi. Lunch, avondeten, als snack.. echt waar, je kon mij er op ieder moment van de dag voor wakker maken. Achteraf denk ik dat ik het ook gewoon zo lekker vond omdat ik ieder stukje flink onderdompelde in een bakje sojasaus met wasabi erin. En…
Ga naar receptGroentewrap met hummus en kiemen
Ik vroeg jullie vanmorgen op Insta of er interesse is in meer to-go recepten. Ik merk namelijk dat zelfs ik het moeilijk vind om makkelijke en vullende lunch maaltijden te verzinnen. Thuis heb ik daar allemaal geen problemen mee, want dan heb je natuurlijk alles tot je beschikking. Maar vooral wanneer je veel onderweg bent of hele dagen op kantoor…
Ga naar receptNo-Tuna Melt Sandwich
Een cadeautje van mij voor jullie, want een cadeautje voor mezelf dat was het zeker. Sea So Good heeft vorige week hun plantaardige tonijnblikjes gelanceerd bij de Albert Heijn en het is werkelijk waar een gat in de markt. Mijn hele Instagram staat namelijk vol verhalen en gedeelde berichten over de no-tuna blikjes dus om lekker met de trend mee…
Ga naar receptBagel met Eiersalade
Ik had laatst zo’n zin in eiersalade. Soms heb ik dat wel eens, cravings naar de herinnering van hoe vroeger iets smaakte. En niet denken dat ik vroeger de eiersalade zelf maakte. Die haalde ik lekker lui bij de supermarkt. Pasen is al even geleden dus schrik niet dat ik hiernaar ga refereren. Ik heb de bagel met eiersalade al…
Ga naar receptDoperwten-Munt Soep
Op zoek naar een snelle en gezonde lunch? Probeer dan eens deze doperwten-munt soep. Ik gebruik hiervoor twee soorten erwten namelijk doperwten (duh) en spliterwten. Mocht je nu denken, jeetje wat gaat daar veel bouillon in. Dat klopt! De spliterwten zijn gedroogde erwten en zullen daarom een hoeveelheid water in zich opnemen. Vandaar dat er nogal wat bouillon voor nodig…
Ga naar receptBao Buns met Pulled Oats Smoor
Ohhhh jongens, ik ben zo enthousiast! Mijn eerste samenwerking was een feit. Ik was gevraagd om voor het Finse bedrijf Gold&Green Foods hun vernieuwde Pulled Oats onmisbaar te maken in de vegetarische en/of veganistische keuken. Op hun eigen website hebben ze al een kleine verzameling aan receptjes staan zoals een nachoschotel, een macaronischotel of een heerlijk roerbakgerecht. Diegenen die de…
Ga naar receptKnolselderijsoep met Peer
Aparte combinatie zou je denken toch? Een soep met groente en fruit… Ik had het zelf ook nog nooit klaargemaakt. Maar na het succes van deze soep, durf ik dit zeker vaker te doen. Peer heeft van zichzelf een lekkere knetterige (geen idee hoe ik dit anders moet omschrijven haha) en sappige structuur. En die knetterige structuur is precies wat…
Ga naar receptSpinazie Soep
Toen ik mijn vriend net leerde kennen, weet ik nog heel goed dat hij absoluut niet dol was op soepen. Ik heb niet verder gevraagd wat de reden hiervan was. Misschien ook wel expres want alles valt (af) te leren. Ik kan van soep van tijd tot tijd echt van genieten. Vooral in de herfst en wintermaanden. En zeker wanneer…
Ga naar receptBroccoli-Courgette Soep
Broccoli wordt door ons Nederlanders best veel gegeten en je kunt er ook heerlijk mee variëren wat betreft de bereidingswijze. Veel mensen bereiden alleen de roosjes van de broccoli omdat hier de meeste voedingsstoffen opgeslagen zijn, maar wist je dat je de steel ook kunt bereiden? Het is in ieder geval een supergezonde groente! De groente bevat veel antioxidanten waaronder…
Ga naar receptLunch burrito met tofu-ei
Naast ontbijt is lunch een maaltijd die vaak gemakkelijk uit haast overgeslagen wordt. Wees eens lief voor jezelf en verras jezelf, je huisgenoten of partner met een lunch burrito met tofu-ei en avocado. Een heerlijk maaltje die zowel warm als koud en direct of vooraf bereid kan worden. In Amerika zijn de “breakfast” burritos (die dus ook makkelijk als lunch…
Ga naar receptPompoen-Kerrie soep
Herfst is echt mijn favoriete seizoen wat betreft groenten en natuurlijk ook de verandering van de natuur. De knollen, kolen, aardappelen, bonen, bieten, wortelen en niet te vergeten de pompoenen liggen in overvloed op de houtenplanken van de marktkarren. Wat een geweldig kleurrijk gezicht is dat toch altijd. En dan niet te vergeten de stralende “wintersport-ochtenden”, zoals mijn vriend dat…
Ga naar receptLente salade met peer
Oh de eerste zonnestraaltjes van 2021 hadden zich al vroeg in februari voor het eerst laten zien. En wat was dat genieten zeg! Ik heb echt al een beetje een bruine toet gekregen. Hopelijk zet dit weer door tot aan oktober! En hopelijk mogen we snel weer gewoon naar buiten en op het terras zitten. Oké, ik dwaal af…. Vanwege…
Ga naar receptPower havermout bowl
Ik ben zelf nooit een fan geweest van warme of koude havermout. Door mijn smoothie vind ik het prima want dan proef je het niet echt, maar gewoon zo uit een kommetje daar loop ik niet warm van. Tot ik stuitte op een recept dat op zichzelf al lekker klonk. Het proberen waard dus. Het gebeurt bijna nooit dat ik…
Ga naar receptPannenkoeken
Wie lust ze niet?! Pannenkoeken zijn niet alleen in Amerika maar ook in Nederland razend populair. Je kunt ze eten als ontbijt, als lunch en zelfs als avondeten. Gezien Nederlanders op alles graag een “sausje” aanbrengen, blijft ook de pannenkoek niet ongeschonden. Zo zie je met stroop, poedersuiker, appel en rozijnen, chocolade, vers fruit en siroop/honing, kristalsuiker, jam en de…
Ga naar receptQuiche lorraine
Ik was vroeger echt verzot op de quiche lorraine. Gewoon als simpel hapje op zondag tijdens de Eredivisie, als makkelijke lunch of heerlijk als avondeten. Dit gerecht kun je echt op ieder tijdstip van de dag eten. Gezien ik al enige tijd vegetariër/veganist ben, had ik dit gerecht al super lang niet gegeten. Eerlijk toegegeven had ik gewoon onwijze cravings…
Ga naar recept
Hé hallo!
Ik ben Isabel! Welkom op mijn blog-pagina. Op deze pagina vind je een verzameling aan veganistische lunch recepten die iedereen in het alledaagse leven kan bereiden. Of je nu fulltime moeder/vader bent, parttime of fulltime werkt of dat je zelf weinig inspiratie hebt wat nu te eten. Ik hoop jou te kunnen inspireren een duurzamere keuze te maken qua voeding en hopelijk kun jij zo ook weer jouw vrienden en familie inspireren. Want je hoeft geen vegan te zijn om vegan te eten!
© A Friend’s Kitchen 2021
Gevestigd in Breda
afriendskitchen@gmail.com