
Gezonde pannenkoeken
Wie zegt dat pannenkoeken niet gezond kunnen zijn? Ik kwam 3 weken geleden terug uit Portugal vol inspiratie voor nieuwe recepten. Eén daarvan is een wentelteefje gemaakt van zoete aardappel, pompoen, bloem en kaneel. Ik had dit toen gekocht op de markt en gevraagd naar de ingrediënten. Niet moeilijk, dacht ik. Dat wees zich natuurlijk anders uit want de pannenkoeken…
Ga naar receptAvocadotoast met geroosterde kikkererwten
Je hoeft echt geen vakgeleerde chef te zijn om een vullende en lekkere vegan lunch op tafel te zetten. De ingrediënten liggen meestal al standaard in de (koel)kast en dat geldt dus ook zo voor deze simpele doch superlekkere avocadotoast met hartige geroosterde kikkererwten. Helaas niet zo’n handige maaltijd om mee te nemen naar werk, maar gelukkig hebben we tegenwoordig…
Ga naar receptBroodje Spicy Chicken
Bij mij op kantoor is dit denk ik het meest geliefde broodje dat iedere vrijdag besteld wordt. Vrijdag vieren wij namelijk altijd broodjesdag. Nu eet ik natuurlijk geen kip en inspireer ik graag anderen om het net even anders te doen. Dus zo ging ik met een collega aan de slag om dit heerlijke broodje na te maken en dan…
Ga naar recept
Courgette venkelsoep
Ook al is het nog geen venkelseizoen, dit is wel een heel erg lekker voorjaar soepje. En ja, het is inderdaad ook nog geen voorjaar maar manifesteren kun je leren toch? Ik denk dat iedereen het wel met mij eens is dat we wel weer genoeg hebben van deze (natte) sneeuw periode, of niet? Dus… ik trap gewoon alvast het…
Ga naar receptParelcouscous met geroosterde pompoen
Happy Halloween! Niet dat er vanavond iets te vieren valt, maar ik vond dit recept wel toepasselijk bij de dag van vandaag. Ik maakte dit gerecht twee weken geleden toen ik thuiswerkte en zin had in een megalekkere én niet-standaard lunch. Bij gebrek aan inspiratie en tijd denk je bij een lunch al snel aan toast met vegan beleg of…
Ga naar receptNaan met portobello shawarma
Het is al even geleden dat ik dit gerecht heb gegeten en via mijn verhaal al heb gedeeld met jullie. Iedere keer denk ik weer, ojaa deze móet ik delen maar dan komt er weer een ander recept tussendoor dat ik ook móet delen. Struggles van een food blogger!Ik eet normaal gesproken vanuit het seizoen en portobello’s zijn inderdaad niet…
Ga naar recept
Broccoli courgette soep met tofu-spekreepjes
April doet wij ie wil! Het ene moment is het zo warm dat je in bikini in de tuin kunt liggen en alleen maar trek hebt in salade. Het andere moment trek je je sloffen aan, sla je een dekentje om je heen en wil je niets liever dan soep. Vandaag is zo’n dag dat ik niks liever dan soep…
Ga naar receptLoaded Asian fries
Team friet of team patat? Als je mij dit 12 jaar geleden had gevraagd dan had ik waarschijnlijk een ander antwoord gegeven dan nu. Ik verruilde toen mijn geboortestad Rotterdam voor het zonnige zuiden. Een Rotterdammert zou dus zeggen patat met twee natte t’s, maar hier in Brabant houden we het bij friet. Voor dit recept kun je zelf friet…
Ga naar receptBroodje warm vleesch
Carnavallers, en niet-carnavallers, opgelet! Zin in een snelle en vullende hap dit weekend? Dan ben je met dit broodje warm vleesch aan het juiste adres. Wel even opletten met knoeien want droog euhh schoon houden we het dit keer niet. Dit Turkse afbakbroodje vullen we met vegan gehackt naar keuze, specerijen en groente. Even aftoppen met plantaardige kaas, jalapeños en…
Ga naar recept
Gevulde dadels met chocola
Zondag, tijd voor de nodige voorbereidingen voor een nieuwe werkweek. Ik vind het heerlijk om weer aan het werk te zijn en ook een nieuwe industrie te ontdekken (en tegelijkertijd ook nog tijd te hebben voor mijn passie). Het wordt ook wel heel makkelijk gemaakt omdat ik superleuke en interessante klanten heb en ook nog eens hele leuke collega’s. En…
Ga naar receptKFC wings met gochujang saus
Een gerecht niet in de categorie snel & simpel, maar wel in de categorie ‘It’s fingerlicking good’. Echt een recept voor het weekend. Nee, ik heb dit niet bedacht in samenwerking met de KFC. Zou wel leuk zijn en ik zou zeker iedere dag door de drive gaan als ze dit op hun menu hadden staan. Want naast dat het…
Ga naar receptCarrot cake met dadels en pompoenpitten
Ik ging afgelopen zaterdag aan de bak, letterlijk! Ik zag 2 (over)rijpe bananen liggen op de fruitschaal en ik had een zak waspeen meegenomen van de markt. Ik ben echt geen bakker, maar na een aantal goed gelukte pogingen van bananenbrood leek een carrot cake een leuke nieuwe uitdaging. Zonder recept en zonder inspiratie, gewoon zo uit de losse pols.…
Ga naar recept© A Friend’s Kitchen 2021
Gevestigd in Breda
afriendskitchen@gmail.com