Gevulde dadels met chocola
Zondag, tijd voor de nodige voorbereidingen voor een nieuwe werkweek. Ik vind het heerlijk om weer aan het werk te zijn en ook een nieuwe industrie te ontdekken (en tegelijkertijd ook nog tijd te hebben voor mijn passie). Het wordt ook wel heel makkelijk gemaakt omdat ik superleuke en interessante klanten heb en ook nog eens hele leuke collega’s. En…
Ga naar receptKFC wings met gochujang saus
Een gerecht niet in de categorie snel & simpel, maar wel in de categorie ‘It’s fingerlicking good’. Echt een recept voor het weekend. Nee, ik heb dit niet bedacht in samenwerking met de KFC. Zou wel leuk zijn en ik zou zeker iedere dag door de drive gaan als ze dit op hun menu hadden staan. Want naast dat het…
Ga naar receptCarrot cake met dadels en pompoenpitten
Ik ging afgelopen zaterdag aan de bak, letterlijk! Ik zag 2 (over)rijpe bananen liggen op de fruitschaal en ik had een zak waspeen meegenomen van de markt. Ik ben echt geen bakker, maar na een aantal goed gelukte pogingen van bananenbrood leek een carrot cake een leuke nieuwe uitdaging. Zonder recept en zonder inspiratie, gewoon zo uit de losse pols.…
Ga naar receptBroodje paddenstoelenragout
Goedenavond lieve mensen! Wat een heerlijk weekend heb ik gehad. Ik had weinig plannen, dus op de zaterdag ben ik vroeg gaan sporten om vervolgens rustig mijn ontbijtshake op de bank met een serie aan op te drinken. Daarna heb ik maar eens de kerstspullen opgeruimd en kreeg ik ineens super veel zin om de woonkamer te restylen. Aardig gelukt…
Ga naar receptBananen-Suikerbrood met Gedroogde Cranberries
Ik werd dus laatst op mijn vingers getikt door een collega dat ik te weinig bak. Wat hij eigenlijk in andere woorden zei is dat ik de laatste tijd te weinig lekkers mee naar werk neem. Ik vind het namelijk superleuk om zodra ik iets gebakken heb en dat goed gelukt is dit met anderen te delen. En het was…
Ga naar receptHome-Made Citroenmelisse Lemonade
Ik ben vorig jaar aan de slag gegaan met een zelfgemaakte kruidenbak. Mijn ouders hadden nog oude houten planken over, dus heb ik die in delen gezaagd en daar een kruidenbak op wielen van gemaakt. Momenteel staan daar nu in een bos munt, bieslook, peterselie, basilicum, een pompoenplant, sperzieboonplant, cherrytomatenplant en citroenmelisse. Citroenmelisse heb ik vorig jaar uit de tuin…
Ga naar receptRoomvrije roomboterkoek
Roomvrije roomboterkoek, dat klinkt gek en is het dan nog wel roomboterkoek. Nou zeker weten van wel! Flora Plant Based kwam namelijk al enige tijd geleden als eerste met plantaardige roomboter, zowel gezouten als ongezouten. Ik gebruik de ongezouten roomboter vaak ook ter vervanging van boter als ingrediënt in baksels, maar op brood is ie ook onwijs lekker. De gezouten…
Ga naar receptVietnamese Loempia’s
Wat vind ik de Aziatische keuken toch een feest! De smaken zijn stuk voor stuk geweldig en deze keuken biedt ook heel veel mogelijkheden voor veganisten. Misschien komt het ook omdat alles met lekker veel olie en umami flavours bereid wordt. Ik ben gek op die umami geur en smaak, al kan ik ook onwijs genieten van het zoete van…
Ga naar receptKaraage van Oesterzwam
Een recept dat tegenwoordig niet meer mag ontbreken wanneer er een Asian Food Night georganiseerd wordt, is deze karaage van oesterzwam. Als ik hierover vertel tegen vrienden en kennissen (I do) dan kijken ze mij heel raar aan bij het woord karaage. Maar als ik dan vertel dat het een krokant kip frituurhapje is uit de Japanse keuken dan hoor…
Ga naar receptHavermoutkoeken
Wat een beauties vind je niet? Ik maakte deze speciaal voor Moederdag en ze vielen erg goed in de smaak. Zo goed, dat er meerdere malen om het recept is gevraagd. Ik vind bakken de minst leuke activiteit in de keuken. Ik denk omdat alles verhoudingsgewijs zo afhankelijk is van elkaar en er weinig ruimte is voor creativiteit. Ik vind…
Ga naar receptPesto-Parmezaanse kaas dip
Ik moet voor deze dip echt credits geven aan Violife. Want wat hebben zij het goed gedaan wat betreft de vegan Parmezaanse kaas punt, oftewel de Prosociano Wedge. In mijn beleving komt ie echt zo dicht in de buurt van echte parmezaanse kaas. Daardoor kon het natuurlijk niet anders dat deze dip ook bijna 1-op-1 hetzelfde smaakt als de niet-vegan…
Ga naar receptDadels met Spek
Tijdens het begin van mijn re-integratie op werk ging ik vaak op vrijdag vaak bij een vriendinnetje aan mijn website werken omdat ik toen nog de vrijdag als vrije dag had. Ik kreeg het namelijk niet voor elkaar om daar thuis tijd voor te maken. Ook omdat ik dit niet het leukste vond om te doen, maar het moest wel…
Ga naar receptAvocado-Feta dip
Een echte Bourgondiër én veganist, dat gaat niet samen zou je denken toch? Overvolle borrelplanken met smeuïge kaasjes, brokkelkazen, niet-vegan dipjes, toast en een rijk aanbod aan vleeswaren. Overal waar ik kom, komt er wel zo’n borrelplank op tafel. En dit is precies waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Of op de markt, zoals bij het volgende kraampje. Ze verkopen…
Ga naar receptBao Buns met Sumatraanse Rendang
Ik kreeg heel veel vragen naar het recept van mijn avondeten van gisteren. Was eigenlijk niet van plan deze nu te delen, maar duty calls wanneer hongerige mensen zich melden. En nu kun je ze gelijk meenemen op je boodschappenlijstje van vandaag zodat jij vanavond ook kan smullen. Normaal gesproken maak ik zelf mijn bao buns want dat is supermakkelijk…
Ga naar receptChocolade Bananenbrood
Heel spannend dit! Mijn eerste post sinds mijn website live is gegaan. Kunnen we gelijk zien of alles naar behoren werkt hihi. Ik had vorige week al een virtueel voorproefje gegeven van deze verrukkelijke chocolade-bananenbrood. Het schreeuwt pure chocolade en dat is precies waar ik zin in had. Ik heb al eerder een recept gedeeld van het veganized bananenbrood van…
Ga naar receptChocolate Chip Cookies
Wanneer je op zoek bent naar heerlijke chocolade koekjes dan moet je deze zeker weten proberen! Soms is het niet nodig om een volledig nieuwe recept te bedenken als er al zo veel gouden recepten zijn. Deze chocolate chip cookies zijn naar recept van @rutgerbakt alleen heb ik het recept volledig geveganized. Ik ben geen voorstander om voor ei een…
Ga naar receptBananenbrood met choco en cranberries
Als ik kan kiezen tussen bakken en koken, dan zal mijn voorkeur snel uitgaan naar koken. Ik ben nooit echt een bakker geweest. Vroeger maakte ik wel eens cakejes of zandkoekjes bij mama of oma in de keuken, maar verder dan dat ging het eigenlijk niet. Dit veranderde toen één van mijn beste vriendinnetjes ‘het beste bananenbrood recept van Miljuschka’…
Ga naar receptBananenmuffins
Ik koop mijn fruit en groente al dik een jaar lekker vers op de zaterdagmarkt. De prijs, smaak en houdbaarheid van mijn fruit en groente is gewoon echt veel beter dan die van de supermarkt en daarbij kom ik graag op de markt. En als echte routine-gekkie altíjd bij dezelfde kramen. Ik ben ook iemand die lekker ouderwets een handgeschreven…
Ga naar receptSaucijzenbroodje met sesam
Ken je dat? Die heftige cravings naar alles wat slecht en vet is. Soms heb ik dat van eten van de bakker zoals een lekkere kaascroissant, worstenbroodje, pizzabroodje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit had ik een tijdje terug dus ook en toen waren er nog geen vega(n) snacks te koop bij de Jumbo. Het gaat dan…
Ga naar receptBao Buns met Pulled Oats Smoor
Ohhhh jongens, ik ben zo enthousiast! Mijn eerste samenwerking was een feit. Ik was gevraagd om voor het Finse bedrijf Gold&Green Foods hun vernieuwde Pulled Oats onmisbaar te maken in de vegetarische en/of veganistische keuken. Op hun eigen website hebben ze al een kleine verzameling aan receptjes staan zoals een nachoschotel, een macaronischotel of een heerlijk roerbakgerecht. Diegenen die de…
Ga naar receptFocaccia
Focaccia is een Italiaans platboord dat je als hartige snack, bij de soep of als lunchbroodje kan eten. Ik heb alleen nooit geweten dat het zo makkelijk was om een focaccia zelf te maken. Dit gezegd hebbende wil ik natuurlijk geen Italiaanse ruiten ingooien, maar zonder keukenhulpjes is het mij prima afgegaan. Heb je wel een keukenmachine voel je dan…
Ga naar receptQuiche lorraine
Ik was vroeger echt verzot op de quiche lorraine. Gewoon als simpel hapje op zondag tijdens de Eredivisie, als makkelijke lunch of heerlijk als avondeten. Dit gerecht kun je echt op ieder tijdstip van de dag eten. Gezien ik al enige tijd vegetariër/veganist ben, had ik dit gerecht al super lang niet gegeten. Eerlijk toegegeven had ik gewoon onwijze cravings…
Ga naar recept
Hé hallo!
Ik ben Isabel! Welkom op mijn blog-pagina. Op deze pagina vind je een verzameling aan veganistische snack recepten die iedereen in het alledaagse leven kan bereiden. Of je nu fulltime moeder/vader bent, parttime of fulltime werkt of dat je zelf weinig inspiratie hebt wat nu te eten. Ik hoop jou te kunnen inspireren een duurzamere keuze te maken qua voeding en hopelijk kun jij zo ook weer jouw vrienden en familie inspireren. Want je hoeft geen vegan te zijn om vegan te eten!
© A Friend’s Kitchen 2021
Gevestigd in Breda
afriendskitchen@gmail.com