Vegan BBQ Recepten

Spicy Thaise Noedelsalade

Ik heb dit recept onderhand al voor drie verschillende gezelschappen gemaakt en hij viel zo goed in de smaak, dat ik ‘m uiteindelijk natuurlijk wel met jullie wil delen. Dit moet je namelijk thuis ook maken. Ideaal als salade naast al het andere BBQ lekkers. En dikke tip van flip; maak wat extra’s zodat je de dag(en) ernaar ook nog…

Ga naar recept

Beyond Mince Mexican Burger Smash

Het klinkt als een mondvol en het was ook een mondvol LEKKERS! Ik werd door Beyond Meat uitgedaagd voor een ‘How do you smash’ challenge. Even voorstellen: Waarschijnlijk ken je Beyond Meat al wel van hun Beyond Burgers, maar nog niet van hun Beyond Mince oftewel plantaardig en duurzaam gehakt. Ik hou zelf wel van een burger met wat spice…

Ga naar recept

Gegrilde Aubergine Salade

Saludos desde España! We zijn vandaag aangekomen in Cubelles, een kustplaatsje net onder Barcelona waar we de komende 2 weken verblijven. Het is hier lekker Mediterraans warm dus ik moest weer denken aan deze overheerlijke gegrilde aubergine salade. Dit is dus het recept dat ik eigenlijk al eerder wilde delen, maar door het slechte weer in NL hield ik ‘m…

Ga naar recept

Gegrilde Groene Asperges Salade met Watermeloen

Ik dacht dat we die BBQ nooit meer mochten/konden aansteken. Wat een ellendig zomerweer was het tot afgelopen weekend toe. Maar gelukkig schijnt het zonnetje nu alweer geregeld en dus tijd om te genieten van al het lekkers van de barbecue. Dit recept staat ook weer in teken van mijn samenwerking met Green Food Lab en EAT ME. Ik mocht…

Ga naar recept

Tajine met Gegrilde Mango en Parelcouscous

Deze week staat in teken van EAT ME. En daar bedoel ik natuurlijk niet mee dat je mij of jezelf kunt eten. Ik werk als ambassadeur voor Green Food Lab, het Food Consultancy & Communications Agency o.a. bekend van De Hippe Vegetariër en de Nationale Week Zonder Vlees. Eigenlijk werk ik als ambassadeur voor de merken die zich bij Green…

Ga naar recept

Kipsaté met 100% pindasaus

Wanneer ik de vegan kipstuckjes van de Vegetarische Slager gebruik in één van mijn gerechtend dan snijd ik deze altijd een stukje kleiner want ik vind ze tamelijk groot door gerechten heen. Blijkt dus dat die grote stukken perfect zijn om vegan saté ajam van te maken, oftewel sateetjes met pindasaus.Ik denk dat kipsaté het meest gekozen gerecht is van…

Ga naar recept

Broodje Hotdog Variaties

De Aziatische hotdog heb ik al eerder gedeeld tussen mijn gewone recepten. Toen gaf ik ook al aan dat deze superlekker is om op de BBQ te bereiden in plaats van in de pan. Je snapt natuurlijk dat ik dit voor jou ging testen om er 100% zeker van te zijn. Nou, ik kan je vertellen! Dit broodje werd ineens…

Ga naar recept

Gegrilde perziksalade

Ik had echt nog nooit gegrild fruit gegeten. Oké, dat lieg ik misschien want volgens mij heb ik ooit wel ananas gegrild op een BBQ… Maar ik wist niet dat gegrilde perzik zo lekker kan zijn. Sowieso vind ik perzik, wanneer echt goed rijp, een superlekkere vrucht, maar gegrild echt nog beter.Dit gerecht is geïnspireerd op een recept uit het…

Ga naar recept

Portobello burger deluxe

Oké, iedereen weet onderhand wel dat een rundvleesburger gemakkelijk te vervangen is door de tientallen vega(n) burgers van o.a. Garden Gourmet, Beyond Meat, Albert Heijn eigen merk, Vegetarische Slager, Vivera, Iglo (diepvries), etc. Maar wist je dat het ook superlekker is om een Portobello te gebruiken als “ham”burger? Even een korte recap… een portobello is niks anders dan een volledig…

Ga naar recept

Gepofte zoete aardappel

Dit is ook echt een toppertje die bij mijn BBQ’s niet mag ontbreken. Bij ons thuis werden wij vroeger doodgegooid (niet letterlijk natuurlijk LOL) met gekookte aardappels. Zodra ik uit huis ging, is er geen gekookte aardappel meer op mijn bord beland. Tot dat ik een aantal jaar geleden iets opving over zoete aardappels.Ik vind de zoete variant sowieso een…

Ga naar recept

Geblakerde gegrilde prei

Dit was echt zo fenomenaal lekker! Ik heb echt heel veel kookprogramma’s gekeken waar de geblakerde prei altijd wel in terug kwam. Zelf had ik dit nog nooit gemaakt. Bij ons thuis bestond (en bestaat nog) een BBQ uit veul vlees, brood met smeersels en een klein beetje groente voor wie na alle andere dingen nog plek over had.Nadat ik…

Ga naar recept

Saté tempeh ketjap

Ken je ze? De Indonesische varkenshaassateetjes die te vinden zijn op het (afhaal-)menu van die toko om de hoek. Of de gemarineerde in het BBQ-schap van de supermarkt? Of ben je zelf wel eens in Indonesië geweest? Dan heb je deze zoet-pittige vleesspiesjes ongetwijfeld zien liggen en wellicht ook geproefd. Het is best een kunst om deze perfect te serveren…

Ga naar recept

Gegrilde bloemkool met currybotersaus

Je gaat het dit jaar waarschijnlijk meer zien. De nieuwe trend van groente in z’n geheel op de BBQ te leggen. En zelfs grillen aan het spit met behulp van een rotisserie (die wij helaas nog niet hebben) behoort tot de mogelijkheden. Ik legde deze keer een gehele bloemkool op de BBQ en maakte daar een heerlijke currybotersaus bij. Sowieso…

Ga naar recept

Maïskolf variatie

Een groente die nooit vergeten wordt bij een vlees georiënteerde BBQ is de maïskolf. Vaak heeft de maïskolf wel echt de rol van een bijgerechtje, maar vandaag zet ik deze maïskolf eens lekker in de hoofdrol. Want ook zij mag er zijn!Ik maakte twee variaties, per ongeluk wel maar het pakte goed uit. De voorste maiskolf is gemarineerd in een…

Ga naar recept

Miso Spitskool

Spitskool van de BBQ. Het klinkt bijzonder apart, maar het is dus bijzonder lekker! Sowieso vind ik de combinatie miso met groente een toppertje en al helemaal van de BBQ doordat je zo’n heerlijke rokerige smaak krijgt. Het belangrijkste bij dit groentegerecht is dat je de marinade blijft smeren en de spitskool op de gril blijft draaien. Zo voorkom je…

Ga naar recept
Hé hallo!

Ik ben Isabel! Welkom op mijn blog-pagina. Op deze pagina vind je een verzameling aan veganistische BBQ recepten die iedereen in het alledaagse leven kan bereiden. Of je nu fulltime moeder/vader bent, parttime of fulltime werkt of dat je zelf weinig inspiratie hebt wat nu te eten. Ik hoop jou te kunnen inspireren een duurzamere keuze te maken qua voeding en hopelijk kun jij zo ook weer jouw vrienden en familie inspireren. Want je hoeft geen vegan te zijn om vegan te eten!

© A Friend’s Kitchen 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s