Gezonde pannenkoeken

Wie zegt dat pannenkoeken niet gezond kunnen zijn? Ik kwam 3 weken geleden terug uit Portugal vol inspiratie voor nieuwe recepten. Eén daarvan is een wentelteefje gemaakt van zoete aardappel, pompoen, bloem en kaneel. Ik had dit toen gekocht op de markt en gevraagd naar de ingrediënten. Niet moeilijk, dacht ik. Dat wees zich natuurlijk anders uit want de pannenkoeken die er uiteindelijk uitkwamen leken (qua uiterlijk) in de verste verte op wat ik gegeten had. Máár, het is wel een heel geslaagd recept want dit zijn de meest voedzame pannenkoeken die ik ooit op heb. Heb je moeilijke groente-eters thuis, dan kan ik je dit recept ook van harte aanbevelen. Oh, en voor de gluten-intoleranten onder ons vervang de tarwebloem door boekweitmeel en je hebt een heerlijke glutenvrije variant! XXX

Ingrediënten
(10 stuks)

 • 375 gr zoete aardappel
 • 375 gr pompoen
 • 200 ml plantaardige melk
 • 175 gr bloem (of boekweitmeel)
 • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
 • 2 el kaneel
 • 1 el citroensap
 • Snufje zout
 • Plantaardige bakboter

Bereidingstijd

 • +/- 25 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Staafmixer
Waterkoker
Garde

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook een ruimte hoeveelheid water in de waterkoker. Verwijder de schil van de zoete aardappel en pompoen en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel en pompoen in 20 minuten gaar.

RONDE 1 Giet de zoete aardappel en pompoenblokjes af en pureer m.b.v. de staafmixer tot een gladde puree. Meng de plantaardig melk met de bloem (of boekweitmeel) en bakpoeder in een andere kom. Voeg een snufje zout, de gemalen kaneel en het citroensap toe. En voeg als laatste de puree toe. Bak de pannenkoeken in een klontje boter en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s