Vegan Kerst Recepten

Vegan zalmtartaar – chia blini – citroenzeste – dille

Ondanks de beschikbaarheid van vegan zalm van Vegan Zeastar besloot ik deze niet te gebruiken en zelf te zoeken naar een groentealternatief. Ik probeer sowieso zo veel mogelijk dierlijke producten te vervangen door groente, ook om zo de vleesvervangers te vermijden. Ik vind het een sport en heb er veel plezier in, ook omdat je de veelzijdigheid van groente echt…

Ga naar recept

Vegan coquilles – tuinerwten – zeekraal – erwten crunch

Wie had gedacht dat je met alleen groente zoveel dierlijke gerechten kunt namaken? Ik niet toen ik de overstap maakte van alleseter naar vega en uiteindelijk ook van vega naar vegan. Maar eenmaal mezelf erin verdiept, ging er een wereld voor mij open. Ik denk dat dit gerecht dat ook bevestigt. De Koningsoesterzwam of King Oyster zoals velen ‘m kennen…

Ga naar recept

Brownie – chocodruppels – vanille – kokos chips

Wauw, wauw, wauw! Eigenlijk wil ik het hier bij laten, want dit gerecht heeft geen uitleg nodig. Just look at it. Voor de sweetlovers onder ons is dit volgens mij alles wat je je wensen kunt als dessert. Verse vanillesaus, kokos chips, pure chocolade & suiker. Ik bakte de brownie uit de losse pols. Ik weet ongeveer hoe het beslag…

Ga naar recept

Appelhap- rozijnen – pistache crumble – sinaasappellikeur

Ik geef altijd voorkeur aan een hartig nagerecht dan aan een zoete. Maar des te uitdagender vind ik het om een zoet toetje te bedenken en uit te werken. Dit dessert is een combinatie van een luxe appelflap en een strudel. De bladerdeeg plakken laat je eenvoudig “poffen” in de oven waardoor er een luchtig vierkantje ontstaat. Snijd je deze…

Ga naar recept

Risotto – paddenstoelen – gekarameliseerde witlof – truffelolie

Truffelrisotto vind ik echt een allemansvriend. En ondanks dat dit waarschijnlijk het meest verkozen vega gerecht van veel restaurants is, verdient deze versie een plek op jouw Kerstmenu. In truffelolie gebakken paddenstoelen, truffelolie door de risottorijst, verse kruiden én niet te vergeten de ontzettend lekkere gekarameliseerde witlof. Ik ben persoonlijk niet zo’n witlof-fan, mede door haar bitterheid, maar door haar…

Ga naar recept
Hé hallo!

Ik ben Isabel! Welkom op mijn blog-pagina. Op deze pagina vind je een verzameling aan veganistische Kerst recepten, die iedere thuis-chef van elk niveau kan bereiden. Een groot deel van de ingrediënten zijn bij de lokale supermarkt verkrijgbaar en anders staat er bij vermeld waar een product te koop is. Ik hoop jou te kunnen inspireren een duurzamere keuze te maken qua voeding en hopelijk kun jij zo ook weer jouw vrienden en familie inspireren. Want je hoeft geen vegan te zijn om vegan te eten!

© A Friend’s Kitchen 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s