Lente salade met peer

Oh de eerste zonnestraaltjes van 2021 hadden zich al vroeg in februari voor het eerst laten zien. En wat was dat genieten zeg! Ik heb echt al een beetje een bruine toet gekregen. Hopelijk zet dit weer door tot aan oktober! En hopelijk mogen we snel weer gewoon naar buiten en op het terras zitten. Oké, ik dwaal af….
Vanwege het zonnetje kreeg ik ineens sterk de behoefte om een salade te maken. Dat was ook echt lang geleden, want in de herfst en winter eet ik dat eigenlijk nooit. Dan is een warme lunch en diner echt my greatest pleasure.
Deze salade is op basis van peer, feta en zilveruitjes maar het had ook makkelijk ‘ik-gooi-wat-bij-elkaar-en-kijk-wel-hoe-het-smaakt’ kunnen heten. Ik vind het dan zo leuk dat ik mezelf vooral en mijn vriend dan zo kan verrassen met iets SUPER LEKKERS!!! Dus ook deze kan ik niet bij jullie laten ontgaan.

Ingrediënten (2 personen)

 • 2 rijpe peren
 • 1 venkelknol
 • 150 gr gemengde sla
 • 4 el zilveruitjes
 • 150 gr cherrytomaten
 • 100 gr vegan feta (Violife)
 • Handje (gebroken) walnoten
 • 1 el olijfolie
 • Scheutje citroensap

Ingrediënten vinaigrette

 • 5 el olijfolie (extra vierge)
 • 2 el balsamicoazijn
 • 2 tl Franse mosterd
 • 1 tl agavesiroop
 • Scheutje citroensap

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 5 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Bereid de dressing. Snijd de peer in blokjes, de venkel in reepjes en halveer de cherrytomaten.

RONDE 1 – Leg een hoopje gemende sla op een bord en beleg met de peer, venkel en cherrytomaten. Verkruimel daaroverheen wat vegan feta en een handje walnoten. Schenk als laatste de vinaigrette erover en eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s