Lunch burrito met tofu-ei

Naast ontbijt is lunch een maaltijd die vaak gemakkelijk uit haast overgeslagen wordt. Wees eens lief voor jezelf en verras jezelf, je huisgenoten of partner met een lunch burrito met tofu-ei en avocado. Een heerlijk maaltje die zowel warm als koud en direct of vooraf bereid kan worden. In Amerika zijn de “breakfast” burritos (die dus ook makkelijk als lunch kunnen dienen) echt super populair en moet je er niet raar van opkijken wat daar allemaal op gaat. Ik heb deze versie lekker simpel en gezond gehouden. Dit is overigens ook een perfecte maaltijd voor na het sporten gezien het hoge gehalte aan eiwitjes. Oh, kleine side note…. Ik heb zwart zout poeder (Kala Namak) verwerkt in het gerecht maar mocht je dit niet standaard in huis hebben dan kun je dit ook vervangen voor keukenzout. Ik gebruik het graag in gerechten die naar ei horen te smaken door de zwavelachtige smaak en geur. Ik zou zeggen, eet smakelijk!

Ingrediënten (2 personen)

 • 250 gr tofu
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl chilivlokken
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl gemalen zwarte peper
 • 1 tl Kala Namak (zwart zout)
 • 2 el plantaardige melk
 • 1 handje cherrytomaten
 • 0.5 avocado
 • 1 handje verse spinazie
 • 2 volkoren wraps
 • 1 handje geraspte kaas (AH huismerk)
 • Klontje plantaardige boter

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Doe de tofu, kruiden en plantaardige melk in een mengkom. Pak 2 vorken erbij en trek de tofu uit elkaar zodat je scrambled stukjes krijgt. Meng alles goed door elkaar. Halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in reepjes.

RONDE 1 – Verhit wat plantaardige boter in de pan en bak hierin het tofu-ei op middelhoog vuur. Voeg na 5 minuten de cherrytomaten toe en bak nog even voor 5 minuten mee. Beleg de wrap ondertussen met geraspte kaas en verwarm voor 20 sec. in de magnetron. Leg vervolgens boven op de gesmolten kaas de spinazie en daarbovenop de avocado.

RONDE 2 Draai het vuur uit en schep het scrambled tofu-ei op de wrap. Vouw de wrap dicht als een burrito en snijd doormidden. Voeg eventueel zelf nog een sausje toe. Ik vond chilisaus er erg goed bij passen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s