Chocolade Bananenbrood

Heel spannend dit! Mijn eerste post sinds mijn website live is gegaan. Kunnen we gelijk zien of alles naar behoren werkt hihi. Ik had vorige week al een virtueel voorproefje gegeven van deze verrukkelijke chocolade-bananenbrood. Het schreeuwt pure chocolade en dat is precies waar ik zin in had. Ik heb al eerder een recept gedeeld van het veganized bananenbrood van Miljuschka met chocoladestukjes en ook wat gedroogde cranberries erin. Nu had ik weer 3 ontzettend rijpe bananen en het was alweer een tijdje geleden dat ik iets gebakken had. En toen dacht ik, laat ik het weer eens net wat anders doen. Beetje van mezelf en een beetje van ander… Allereerst waren mijn bananen echt goed bruin. Er was echt geen geel plekje meer over. Overrijpe bananen kun je het beste in de koelkast leggen trouwens. Daar houden ze het nog wel even uit én je krijgt niet van die irritante fruitvliegjes. De bananen waren van zichzelf dus al heel zoet. Zo besloot ik om de helft minder suiker in het recept te doen. En ik had zin in chocolade. HEEL VEEL CHOCOLADE. Ik vond in mijn kast nog een pak cacaopoeder, dus mikte ik er een flinke schep cacaopoeder doorheen. Dit in combinatie met verse stukjes pure chocolade, is echt een feestje in mijn mond!

Ingrediënten (8 – 10 stuks)

 • 3 rijpe bananen
 • 2 el gebroken lijnzaad
 • 6 el warm water
 • 1 zakje baking soda
 • 270 gr tarwebloem
 • 30 gr cacaopoeder
 • 100 gr suiker
 • 125 gr plantaardige boter
 • 60 ml plantaardige melk
 • 1 tl vanille extract
 • Snufje zout
 • 40 – 50 gr pure chocolade

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding
 • +/- 55 – 65 min oven

Keukenhulpjes

Mengkom
Keukenmachine/Handmixer
Weegschaal
Bakvorm
Maatbeker

Ready, set, bake……..

DE VOORBEREIDING – Verwarm de oven voor op 170°C. Prak de bananen, week het lijnzaad in warm water en weeg en meet de bloem, plantaardige melk, suiker en boter alvast af. Smelt de boter in de magnetron (deze mag nog warm zijn wanneer je ‘m gaat gebruiken). En hak de chocolade in stukjes (makkelijkste is om hiervoor een mes te gebruiken).

RONDE 1 Doe de gesmolten boter en suiker in de mengkom en meng goed door. Meng vervolgens het lijnzaad erdoorheen. Voeg nu de amandelmelk en het vanille extract toe. En voeg als laatste de bloem, cacaopoeder, baking soda en het zout erbij. Meng even goed door. Een bananenbrood is geen bananenbrood zonder bananen dus deze voeg je samen met de chocoladestukjes als allerlaatste toe. Het is niet erg wanneer er nog stukjes banaan in zitten. Deze smelten toch in de oven.

RONDE 2 Giet het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en verdeel het mengsel evenredig. Plaats de bakvorm in de oven en bak in circa 1 uur de cake. Prik na een uurtje met een satéprikker in het midden van de cake om te controleren of deze gaar is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s