Isabel’s Leven #2: Koningsdag, B’day Boy, Intro Boer en SuperMaan

Koningsdag

Voor de meesten was Koningsdag dit jaar een super rare situatie. Drukte in parken, geen feestjes of terrassen.. En daarbij kwam natuurlijk ook nog eens dat het 1 dag was vóór de opheffing van de maatregelen die zorgden dat de terrassen dicht waren en er een avondklok gold én daarmee de parken en centrale plekken in de steden dus overvol waren. Mijn vriend is op de 28e van April jarig dus Koningsdag was voor ons altijd een dubbel feestje, want we vierden zijn verjaardag dan vaak.
Geen groot feestje dit jaar dan maar, dus gingen wij een lekker stukkie fietsen. Ik heb dan bijvoorbeeld totaal niet de behoefte om de drukte op te zoeken. En ik kan soms lekker burgerlijk zijn en daar ook enorm van genieten. Ik merk dat ik het zeker op dat soort dagen onwijs chill vind om de fiets te pakken en gewoon ergens heen te rijden. In ieder geval om gewoon buiten te zijn. Zeker als ik kijk naar het grijze, grauwe en koude weer van nu dan moet ik mijn kans pakken. En de natuur, de (zachte) wind in mijn gezicht (liever in mijn rug maar je kan niet altijd zes gooien) en nieuwe omgevingen ontdekken hebben een hele positieve invloed op mij. Nou, daar gingen we. Vanuit Princenhage, via Rith naar Etten-Leur en via het Liesbos weer terug. Mocht je dit lezen en geen idee hebben waar wat ligt… Het is een rondje van ongeveer 21,5 km op een stadsfiets. Onderweg hebben we nog een pitstop gemaakt bij De Peer. Dat is een friettent langs het Liesbos waar ze echt zulke lekkere frietjes hebben. Helaas geen vegan mayo, dus er ging dit keer ketchup bij. Vind ik toch altijd wel jammer, want friet hoor je met mayo te eten vind ik dan… Oh en mocht je de foto links nu bekijken en denken, jezus flinke uitgroei wel wijfie. Dat klopt hahaha, ben aan het sparen, of ja eigenlijk mijn verf eruit aan het laten groeien. Er zitten namelijk 3 verschillende soorten verf van drie verschillende kappers in dus ik vond het wel eens tijd. En met Karona werd dat een stuk makkelijker want de kappers waren toch dicht.

B’day Boy

Jaaa, mijn grote liefde was jarig. 28 jaartjes op 28 april, dat gebeurt maar één keer natuurlijk. En wat we ook nooit zullen vergeten is dat dit de dag was die de geschiedenis ingaat als de dag van de vrijheid. Althans, zo voelt het want ‘Dag Avondklok én Hallo Terrassen’. Niet dat wij nu veel tijd hadden om op het terras te gaan zitten, want A. Stijn is druk met scriptie schrijven en moet ‘m bijna inleveren, dus alle aandacht gaat basically daarheen (en naar mij natuurlijk ook wel) en B. Ik moest in de ochtend werken en had daarna ook niet echt de behoefte om op een terrasstoel plaats te nemen. In plaats daarvan trakteerde ik hem op een lunch van Black & White Kafe. Het is een plek waar beweging, bewuste ontspanning en gezonde voeding centraal staat. Je kunt er heerlijk zitten in hun tropische tuin, of eten afhalen zoals ik deed. Maar je kunt er ook vergaderen, sporten en yoga lessen volgen. En het eten…… 100% vegan en echt megamegamega lekker. Dit is een keeper! Oh en die vent van mij natuurlijk ook hihihi.

Introductie bij Boer

Vorige week had ik jullie al verteld over mijn tweede samenwerking vanuit A Friend’s Kitchen met Boer, winkel van het land in Roosendaal. Afgelopen donderdag is het nieuws gedeeld met hun klantenbestand en zullen zij mondjesmaat het nieuws verder verspreiden. Mocht je het even gemist hebben, ik ga voor Boer aan de slag om veganisme meer aandacht te geven en mensen te informeren over deze leefstijl. En hen te laten zien hoe makkelijk het is om recepten te veganizen. Zo’n lekker woord vind ik dat haha. Ik zal iedere 2 weken een blogje schrijven gericht aan Boer en natuurlijk ook aan jullie waarin in mijn plantaardige leven in de schijnwerpers zet. Superleuk, want dat doe ik natuurlijk al grotendeels met mijn recepten en verhalen op Instagram. Maar ook leuk om op deze manier bewustere en duurzamere keuzes voor voeding onder de aandacht van andere mensen te brengen. En hun natuurlijk hopelijk te kunnen inspireren om iets vaker dierlijk voedsel te laten liggen! Beter voor de wereld, beter voor de diertjes en dus beter voor ons. Je hoeft namelijk geen vegan te zijn om vegan te eten! Oh en mocht je eens in de buurt zijn, ga dan zeker een kijkje nemen. Je wordt met open armen ontvangen en gaat hoogstwaarschijnlijk met volle handen naar huis.

Supermaan

De afgelopen 6 maanden heb ik een heel persoonlijk traject afgelegd door het volgen en ondergaan van verschillende therapieën om dichterbij mijn ware ik te komen. Ik durf te zeggen dat ik zo veel beter in mijn vel zit dan afgelopen oktober en de maanden/jaren daarvoor. Ik ben weer echt tot mezelf gekomen, maak keuzes die goed zijn voor mij zonder te veel na te denken en me aan te trekken wat anderen daarvan vinden. Ik ben eerlijker tegenover mezelf maar ook tegenover mijn omgeving geworden. En ik heb zo veel meer rust in mijn hoofd en lichaam. Ik ben er nog lang niet en zal altijd bewust moeten vechten om deze nieuwe leefstijl te omarmen en te volgen, want je vervalt snel in oude patronen wanneer je “even niet oplet”. Dit alles heb ik de afgelopen 3 maanden ook aan mijn menstruatie gemerkt. Sinds ik meer ontspannen ben, zijn mijn klachten ineens een stuk heftiger. Ik prees mezelf altijd gelukkig omdat ik nauwelijks ongesteld werd en mijn klachten, op een klein humeurtje na, praktisch niet aanwezig waren. Ik denk dus dat die klachten en hoe mijn menstruatie normaal zou moeten voelen, onderdrukt zijn geweest door lichamelijke en psychische stress. Ergens is het natuurlijk een mooi teken van mijn lichaam (nadat je dus beseft wat invloed heeft op wat) die mij waarschuwt om even weer pas op de plaats te doen en weer in het moment te leven wanneer ik weer afwijk van mijn “cyclus”. Ik gebruik overigens nog steeds de anticonceptiepil dus over een natuurlijke cyclus kan ik nog niet spreken. Maar dit is dus een reactie van mijn eigen lichaam op activiteiten van mijn lichaam. Nu weet ik niet of meerdere mensen het gemerkt hebben maar afgelopen dinsdag was het Supermaan. En ik kan je vertellen, ik ben hélémaal van de leg. Ik slaap slecht, ik ben mega onrustig, kom mijn bed met moeite uit, ik ben moe en emotioneel. En dan valt mijn stop-week ook nog eens in deze week (lekker gepland wel), dus het wordt zo erg versterkt. Ik volg op Instagram meerdere mensen die heel open spreken over hoe zij zich voelen vooral wanneer zij zich niet goed voelen, en ook zij geven aan vaker last te hebben van de stand van de maan. Voel jij je dus ook niet jezelf wanneer het volle maan is, dan weet je in ieder geval dat je niet alleen bent ;-). Overigens vind ik het moment van ongesteld worden nog steeds spannend, want ja ik heb een kinderwens maar niet binnen nu en een aantal jaar. Ik vertel dan ook altijd met trots tegen mijn vriend wanneer het feestje beneden aan is hahaha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s