Avocado-Feta dip

Een echte Bourgondiër én veganist, dat gaat niet samen zou je denken toch? Overvolle borrelplanken met smeuïge kaasjes, brokkelkazen, niet-vegan dipjes, toast en een rijk aanbod aan vleeswaren. Overal waar ik kom, komt er wel zo’n borrelplank op tafel. En dit is precies waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Of op de markt, zoals bij het volgende kraampje. Ze verkopen daar een heerlijke mix aan olijven met allerlei kruiden en knoflook, verse fetablokken, verschillende soorten broden en onwijs lekker uitziende smeersels. En tussen die smeersels heb ik een avocado-feta dip gespot. Met alle zuivelvervangers die tegenwoordig in de supermarkt te koop zijn, ging ik aan de slag om een vegan variant te maken op die verrukkelijke avocado-feta dip. En lekker dat ie geworden is! Perfect dus voor wanneer jouw vrienden of familie komen borrelen en jij ze wilt verrassen met al het lekkers wat de plantaardige keuken te bieden heeft. Check vooral ook mijn andere snackgerechten voor een tafel vol vegan lekkers!

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 rijpe avocado
 • 100 gr Greek White Block (Violife)
 • 2 el olijfolie
 • 1 el Oatly haverspread naturel
 • 1 grote knoflookteen
 • 1 el gedroogde basilicum
 • 2 el water
 • Versgemalen peper
 • Snufje zout

Bereidingstijd

 • +/- 0 min voorbereiding
 • +/- 10 min bereiding

Keukenhulpjes

Keukenmachine met hakmolen/Staafmixer

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Halveer de avocado en verwijder de pit. Mocht je iets leuks willen doen met de pit, verwijder dan de bruine schil en zet de avocado met de punt in een met water gevulde fles of gebruik 4 tandenstokers om daarmee op een glas te steunen. Zo kun jij jouw eigen avocadoplant kweken.

RONDE 1 Doe de avocado in de keukenmachine en hak ‘m fijn. Voeg vervolgens de feta, olijfolie, haverspread, knoflook en water doe en meng tot een glad smeersel. Voeg vervolgens nog wat gedroogde basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.

RONDE 2 – Serveer de avocado-feta spread in een tapasschaaltje met bijvoorbeeld een lekker stukje Turks brood. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s