Pasta aglio e olio met vegan parmezaanse kaas

Pasta Aglio e Olio met gepofte tomaten

Een lange en vooral warme werkdag achter de rug én ook nog eens geen tijd gehad om boodschappen te doen? Buiten de trostomaten heb ik deze ingrediënten ALTIJD in huis. Heb je dit niet, zou ik het je van harte aanbevelen want deze gemakkelijke VETlekkere pasta wil je iedere dag wel op je bord hebben.
Dit is zeker geen lieverd voor mensen die een strikt dieet volgen wat betreft lage calorieën of koolhydraatarm. Er gaat namelijk een shitload aan olijfolie doorheen én je blijft maar van de pasta eten want het is zo damnnnn goooood!
Ik heb volgens mij niet de traditionele hoeveelheid aan olijfolie in het gerecht verwerkt, maar dat vind ik helemaal niet erg. Het zorgt er namelijk voor dat de vegan parmezaanse kaas zich mengt met de olijfolie waardoor ie niet zo druipt. Stuk fijner eten vind ik zelf en een stuk minder vettig. Al is dat natuurlijk wel de gehele essentie van deze pasta. But worth the try!
Gepaard met wat heerlijke zoet/zure gepofte tomaatjes uit de oven, staat dit gerecht met maar een aantal handelingen zo op tafel. Heerlijk voor een non-date avond if you get what I mean haha!

Eet smakelijk xx

Ingrediënten (2 – 3 personen)

 • 300 gr volkoren spaghetti
 • 6 knoflooktenen
 • 3 sjalotjes
 • 100 ml olijfolie extra vierge
 • 2 el chilivlokken
 • 75 gr Prosociano Wedge (Violife)
 • 50 gr pijnboompitten
 • 1 handje platte peterselie
 • 250 gr cocktail trostomaten
 • Versgemalen peper
 • Zout

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 25 min bereiding

Keukenhulpjes

Vergiet
Ovenschaal
Waterkoker

Ready, set, cook……..

DE VOORBEREIDING – Kook alvast een ruime hoeveelheid water in een waterkoker. Verwarm de oven op 200°C. Leg de trostomaatjes aan de tros in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie en zeezout en pof ze in ongeveer 10 minuten in de oven. Snijd de knoflook in plakjes en snipper de sjalotjes (houd gescheiden). En rasp de vegan parmezaanse kaas.

RONDE 1 Zet een steelpan op het vuur, schenk het water uit de waterkoker erin en bereid de spaghetti volgens de verpakking. Bak in een droge pan de pijnboompitten tot dat deze verkleuren. Houd dit goed in de gaten want ze gaan snel! Vang de pijnboompitten op in een kommetje of op een stukje keukenpapier.

RONDE 2 Verhit op laag vuur de olijfolie in dezelfde koekenpan. Voeg vervolgens de knoflookplakjes toe en laat deze 5 à 10 minuten mengen met de olijfolie. Let op dat deze niet te bruin worden, dan gaat de knoflook namelijk bitter smaken. Voeg nu de sjalotjes doe en laat die 5 minuten zo staan. Giet de spaghetti af, voeg de spaghetti toe aan de koekenpan en meng even goed door elkaar. Voeg vervolgens de chilivlokken, platte peterselie, parmezaanse kaas en pijnboompitten doen. Verdeel over de boren, breng op smaak met wat versgemalen peper en zout en sluit af met de gepofte tomaatjes uit de oven. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s