Gegrilde bloemkool met currybotersaus

Gegrilde bloemkool met currybotersaus

Je gaat het dit jaar waarschijnlijk meer zien. De nieuwe trend van groente in z’n geheel op de BBQ te leggen. En zelfs grillen aan het spit met behulp van een rotisserie (die wij helaas nog niet hebben) behoort tot de mogelijkheden.

Ik legde deze keer een gehele bloemkool op de BBQ en maakte daar een heerlijke currybotersaus bij. Sowieso vind ik geroosterde bloemkool uit de oven echt mega lekker. Kun je je vast voorstellen dat ie van de BBQ nog beter smaakt. Fantastisch hoe die rooksmaak in de bloemkool trekt en net even dat extra smaakzetje geeft.

Heb je een Kamado, bereid ‘m dan zeker daarop. Wij bereidde ‘m op een tafel BBQ dus dat is ook zeker een optie. Wij serveerden hier een simpele parelcouscous bij die op smaak gebracht was met allerlei kruiden. Eet smakelijk!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 1 bloemkool
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 el Garam Masala
 • 2 tl mosterdzaad
 • 1 el kurkuma
 • 1 tl chilipoeder
 • 1 tl harissa
 • 2 el water
 • 70 gr plantaardige boter
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 5 min voorbereiding
 • +/- 40 min bereiding

Keukenhulpjes

BBQ tang
Kwast
Mengkom

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Smelt de boter in de magnetron of sauspannetje. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden en het water toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.

RONDE 1 Besprenkel de bloemkool met wat olijfolie. Leg de bloemkool vervolgens in het midden van de BBQ en smeer de curryboter eroverheen met behulp van een kwast. Wanneer je deze op een Kamado bereidt, doe dan de deksel dicht (ongeveer 200°C) en laat 30 minuten roosteren. Wanneer je de bloemkool gewoon op een grill bereidt, dan laat je deze 40 minuten liggen. Doordat de warmte via de onderkant van de bloemkool naar binnen gaat, zal de bloemkool zich van binnenuit garen.

RONDE 2 Check na 30 minuten of je bloemkool al de juiste gaarheid heeft. Dit kun je controleren door met twee vorken de roosjes iets uit elkaar te duwen. Lukt dit gemakkelijk, dan is je bloemkool ready-to-eat! Eet smakelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s