Portobello burger broodje deluxe

Portobello burger deluxe

Portobello burger deluxe bereiding

Oké, iedereen weet onderhand wel dat een rundvleesburger gemakkelijk te vervangen is door de tientallen vega(n) burgers van o.a. Garden Gourmet, Beyond Meat, Albert Heijn eigen merk, Vegetarische Slager, Vivera, Iglo (diepvries), etc. Maar wist je dat het ook superlekker is om een Portobello te gebruiken als “ham”burger?

Even een korte recap… een portobello is niks anders dan een volledig volgroeide kastanjechampignon. En door zijn vlezige structuur is dit een perfect opvolger voor dierlijke producten zoals pulled pork, pulled beef, pulled chicken of de hamburger. En caloriearm. Do I need to say more? Zo, hebben we dat ook weer gehad. Terug naar dit deluxe broodje!

Ik legde er een plak vegan cheddar kaas op, maakte mijn eigen burgersaus én gekarameliseerde uien en pleurde dit op een deluxe hamburgerbroodje van de Appie. Echt om je vingers bij af te likken, zoooo goed!

Ingrediënten (2 – 4 personen)

 • 4 deluxe hamburgerbroodjes (AH)
 • 4 portobello’s
 • 4 plakken cheddar (Violife)
 • 4 augurksticks
 • 2 witte uien
 • IJsbergsla
 • 1 vleestomaat (of 2 kleinere)
 • 4 el vegan mayo
 • 1 el grove mosterd
 • 2 el appelciderazijn
 • 2 tl basterdsuiker
 • 2 tl gerookte paprikapoeder
 • 2 tl knoflookpoeder
 • Klontje plantaardige bakboter
 • Likje olijfolie

Bereidingstijd

 • +/- 10 min voorbereiding
 • +/- 20 min bereiding

Keukenhulpjes

Mengkom
Kwast

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Snijd de broodjes door de helft en besmeer beide binnenkanten met wat boter. Meng voor de burgersaus de mayonaise met de mosterd, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Snijd de augurksticks in plakjes, de uien in ringen en ook de vleestomaat in plakken.

RONDE 1 Je bent altijd met meerderen aan het BBQ-en dus benoem 1 iemand tot chef-ui. Smelt een klontje boter in de pan. Voeg vervolgens de uienringen, appelciderazijn en suiker toe. Roer goed door en breng aan de kook. Zodra het vocht gaat koken, draai het vuur dan laag en laat langzaam karamelliseren. Wanneer de uienringen een mooie bruine, glanzende kleur hebben dan zijn ze klaar.

RONDE 2 Smeer de portobello’s in met een wat olijfolie en leg ze op de grill. Bak aan beide kanten ongeveer 5 minuten. Wanneer je de portobello’s omdraaid, leg daar dan gelijk de kaasplakken op. Leg voor de laatste paar minuten de broodjes op de BBQ zodat deze ook mooie grillstrepen krijgen. Beleg ieder broodje met een portobelloburger, tomaat, sla, ui, augurk en de zelfgemaakte burgersaus. Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s