Vegan kipsaté en gepofte zoete aardappel

Kipsaté met 100% pindasaus

Wanneer ik de vegan kipstuckjes van de Vegetarische Slager gebruik in één van mijn gerechtend dan snijd ik deze altijd een stukje kleiner want ik vind ze tamelijk groot door gerechten heen. Blijkt dus dat die grote stukken perfect zijn om vegan saté ajam van te maken, oftewel sateetjes met pindasaus.

Ik denk dat kipsaté het meest gekozen gerecht is van Nederlanders die gaan BBQ-en. Kip is natuurlijk niet duur en de satésaus heb je ook al in kant-en-klare emmers zitten. Deze vegan kipsaté mag dan wel een stukje duurder zijn, maar het is wel een duurzamere keuze. En geen kip die er aan te pas komt. En de pindasaus, ja die maakte ik natuurlijk helemaal zelf met 100% pindakaas.

Wist je dat de Albert Heijn pindakaas verkoopt met extra grote stukjes pinda’s? Dat klonk zo lekker, dat ik deze voor de saus heb gebruikt. Houd je niet van stukjes, tja dan kies gewoon voor de pindakaas zonder stukjes!

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 pakken vegan kipstuckjes
  • 2 el sambal oelek
  • 5 el 100% pindakaas
  • 3 el ketjap
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl sambal badjak
  • Versgemalen zout en peper naar smaak
  • Evt. verse rode peper, gefrituurde uitjes/bosui

Bereidingstijd

  • +/- 30 min voorbereiding (satéprikkers weken)
  • +/- 15 min bereiding

Keukenhulpjes

Maatbeker
Satéprikkers
Mengkom

Ready, set, BBQ……..

DE VOORBEREIDING – Marineer de kipstuckjes met de sambal oelek in een mengkom. En zet/leg 10 satéprikkers voor 30 minuten in water.

RONDE 1 Meng voor de satésaus de pindakaas, ketjap, amandelmelk en sambal badjak in een saus/steelpan. Breng al roerend op middelhoog vuur aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.

RONDE 2 Rijg vier of vijf kipstuckjes aan een satéprikker. Wanneer de satésaus klaar en op smaak is, ga je de kipsaté grillen. Bak de saté aan beide kanten voor ongeveer 5 minuten. Verdeel vervolgens over de borden en schep daar een flinke eetlepel satésaus bij. Voeg eventueel nog als je dat lekker vindt en in huis hebt wat verse rode peper, bosui en gefrituurde uitjes aan toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s